
Kulinarika in turizem na podeželju uspešno povezala stroko in prakso
Na sejmu AGRA 2025 je v sredo, 27. avgusta 2025, v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni potekal strokovni dogodek »Kulinarika in turizem na podeželju«, ki je med 10. in 18. uro združil številne strokovnjake, ponudnike in obiskovalce.
Strokovna predavanja in razprave
Dopoldanski del je bil namenjen zanimivim predavanjem:
Martin Jezeršek (Jezeršek gostinstvo) je v predavanju Dodana vrednost hrane v turizmu predstavil, kako gastronomija gradi prepoznavnost in povečuje zadovoljstvo obiskovalcev.
Domen Gaiman (DD Studios) je govoril o Uporabi socialnih omrežij v turizmu in prikazal sodobne trende na družbenih omrežjih, predvsem na TikToku, ter izpostavil, kako lahko digitalni kanali pomagajo turističnim ponudnikom pri doseganju novih ciljnih skupin.
Martina Ficko (Radgonske gorice) je v prispevku Nepovratna sredstva za inovativne projekte v turizmu predstavila dobre prakse Radgonskih goric, kjer z vlaganji v trajnost, zeleno mobilnost in povezovanje z lokalnimi dobavitelji razvijajo turizem prihodnosti.
Tomaž Eisenhut (RRA Podravje - Maribor) je predstavil trenutno aktualne razpise.
Prispevek z dogodka si lahko ogledate na spodnji povezavi: https://www.facebook.com/reel/742405701973095 📺TelevizijaAS, Murska Sobota
Mreženje in B2B povezovanje
Po odmoru za kosilo so udeleženci sodelovali v B2B mreženju, kjer so imeli možnost predstaviti svoje projekte, izmenjati izkušnje in vzpostaviti nova partnerstva. Dogodek je ponudil prostor za konstruktivne razprave o priložnostih in izzivih.
Ogled dobrih praks
Popoldne je sledil ogled Doma penine Radgonskih goric, kjer so udeleženci spoznali primere trajnostnih praks, vključevanje lokalnih dobaviteljev ter razvoj butičnih produktov, ki Radgonske gorice uvrščajo med prepoznavne nosilce slovenskega vinskega turizma.
