Vino in kulinarika

Doživetja

Vino in kulinarika
— Šipon - kdo te ne bi ljubil?

Ko ponudimo dober šipon, tisti odlični, pozno v jeseni potrgan šipon, skoraj vsakdo, vešč ali nevešč pivec, navdušeno prikima. Odlično vino! Zakaj je temu tako, pa čeprav ljudje prvič v življenju poskusijo to vino, katerega ime jim gre sprva kar težko z jezika?

Šipon odlikuje prijeten sadni vonj (po zrelem ananasu), nadih zelenih mandljev, lešnikov, tudi pokošene trave in sena, morda pa koga vonj spominja celo na oljčno olje in ribico, ki plava v njem! 

Šipon
martinovanje

LOREM IPSUM

— Vinarji

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis sapien tellus, mollis quis urna non, dictum mattis est. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis sapien tellus, mollis quis urna

Vinorodni griči

Donačka gora

Martinovanje

Oktobra se končujejo trgatve, v prvih dneh novembra pa naši kraji dobesedno oživijo. Za nas je Martinovanje največji lokalni praznik, povezan s tradicijo, vinogradništvom in vinarstvom, povezan s hvaležnostjo in veseljem nad vsem, kar smo skozi leto pridelali in doživeli.

martinovanje
Maribor1

LOREUM IPSUM DOLORUM SIT EDISCIPIN ELIT

LOREM IPSUM

Bučno olje

Buče so zelo stara kulturna rastlina in človek je v stoletjih vzgojil veliko vrst, ki se med seboj razlikujejo po obliki, barvi, velikosti in ne nazadnje tudi po okusu.

Prav golica je buča, iz katere dandanes, tako kot pred sto in več leti, pridobivamo bučno olje. Kar 2.8 kg suhega semena potrebujemo, da iztisnemo en liter dragocenega gosto tekočega olja.

Olje
Olje
Zobl in meso iz tünke

Buče so zelo stara kulturna rastlina in človek je v stoletjih vzgojil veliko vrst, ki se med seboj razlikujejo po obliki, barvi, velikosti in ne nazadnje tudi po okusu.

Prav golica je buča, iz katere dandanes, tako kot pred sto in več leti, pridobivamo bučno olje. Kar 2.8 kg suhega semena potrebujemo, da iztisnemo en liter dragocenega gosto tekočega olja.

zobl
zobl