OFEM

Drava, Pohorje in Štajerska v času OFEM-a obiskovalce vabili na edinstvena doživetja!


Članek vam bo vzel 2 min

Maribor, mesto s strastjo do športa je med 23. in 29. julijem 2023 gostil Olimpijski festival Evropske mladine (OFEM). Mesto so napolnili tekmovalci in navijači iz kar 48 držav!

Na otvoritveni slovesnosti smo z video materialom, ob uvodnih pozdravih, pripomogli k predstavitvi Drave, Pohorja in Štajerske. V času trajanja festivala pa so nas tekmovalci in najvijači lahko obiskali vsak večer med 17. in 21. uro na stojnici na Glavnem trgu, kjer smo ponujali informacije, produkte in doživetja.

Destinacija Štajerska je s ponosom sodelovala pri največjem športnem dogodku pri nas - Olimpijski festival evropske mladine. S partnerji smo zasnovali doživetja na Dravi, Pohorju in po Štajerski, ki vabijo vse obiskovalce in domačine k odkrivanju širše regije. Z organizatorjem OFEM smo v sodelovanju z Zavodom za Turizem Maribor in našimi parterji pri projektih Drava, Pohorje, Štajerska pripravili 9 skupinskih organiziranih programov, ki so na uradni strani bili predstavljeni vsem sodelujočim in obiskovalcem: https://eyof-maribor.com/dozivetja/

Od obiska preprosto čudovitih Slovenskih goric, spusta po reki Dravi z doživetjem izpiranja zlata, okušanja pohorske kulinarike in doživetja pohorskih gozdov iz ptičje perspektive in poti kartuzijanov v destinaciji Pohorje, do Fontane vin Vodole ter obiska Muzeja najstarejše trte na svetu.

Zraven organiziranih smo pripravili še 24 individualnih paketov, kjer so lahko obiskovalci samostojno preverili ponudbo vseh naših partnerjev. Od vožnje z gondolo na Pohorje, uživanju v slaščicah, vinu in drugi kulinariki ter wellness tretmajih, ogledu znamenitosti ali koriščenju adrenalinske ponudbe.