Zlati grič

Vinarji

zlati grič
Vinska klet Zlati grič

Neposredno nad mestnim jedrom Slovenskih Konjic se nahaja vinogradniško posestvo Zlati grič. Na 75 ha izvirno zloženih parcel vinogradov nadaljujemo 800-letno tradicijo pridelave grozdja in sooblikujemo edinstvenost krajine nad mestom cvetja in vina.

Ena najsodobnejših vinskih kleti v tem delu Evrope

Vinska klet Zlati grič je ena najsodobnejših vinskih kleti v tem delu Evrope. Klet in vinogradi se nahajajo na eni najbolj scenografskih vinskih področij v Sloveniji, Škalce. V kleti vam postrežejo z večkrat nagrajenimi svežimi, staranimi in penečimi vini.

Prenočite lahko v vinskem dvorcu iz 15. stoletja, katerega lokacija ponuja čudovite poglede na vinograde in okolico. Golfisti so vabljeni na edinstveno igrišče med vinogradi, ki šteje 9 lukenj.

zlati grič
zlati grič
Vinogradniški dvorec

V neposredni bližini vinske kleti in gostilne se na dominantni lokaciji nahaja Vinogradniški dvorec s 3 čudovitimi apartmaji. Zgradba iz 15. st. je spomeniško zaščitena in predstavlja osnovo logotipa podjetja. Apartmaji imajo kategorizacijo 3*, so prostorni in prenovljeni z izbranim okusom. 

vinogradniški dvorec
Zlati grič
Golf igrišče

V idiličnem okolju škalskih vinogradov leži igrišče za golf z 9 luknjami. Zaradi naravnih danosti je izredno razgibano in v celoti obkroženo z vinogradi. Igralna polja popestrijo vodne ovire in številna drevesa, fairwayji in greeni pa so zmeraj zelo urejeni in odlično vzdrževani. Igrišče je običajno odprto od marca do novembra.

golf
zlati grič

— Kako do nas

Škalce 80, 3210 Slovenske Konjice

Škalce 80, SI-3210 Slovenske Konjice T: +386 3 758 03 50 E: info@zlati-gric.si

Ptuj50min
Maribor 35min
Ljubljana 1h 15min
Dunaj3h 10min