Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah

Zdravilni park Sveta Trojica

sveta trojica

Sveta trojica je znana po čudežnih ozdravitvah. Na območju cerkve in samostana ter okrog Trojiškega jezera so odkrili več kot 50 energijskih točk z blagodejnim učinkom pri zdravljenju različnih bolezni.

Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah se je odločila, da bo 20 energetskih točk, ki se nahajajo okrog Trojiškega jezera in samostana, ustrezno označila in opremila s klopmi. Opravljene so bile geomantične izmeritve, ki so pokazale zelo dobre rezultate, saj točke dosegajo maksimalno potrebno naravno sevanje za ozdravitev. Na podlagi geomantičnih ozdravitev je za vsako točko določen namen zdravljenja in potreben čas, ki naj bi ga preživeli ob točki za učinek. Na točkah se bodo lahko ustavili bodisi naključni obiskovalci in sprehajalci Trojiškega jezera ali turistične skupine, predvsem pa tisti, ki bi jim blagodejne energije zemeljskega in kozmičnega sevanja lahko pomagale pri lajšanju ali tudi ozdravitvi določenih bolezni.

Dostop do energetskih točk je možen iz severnega ali južnega dela jezera, kjer je tudi parkirišče, še najbolje pa je, da pot pričnete iz centra Sv. Trojice. Pred vhodom v samostansko klet, na samostanskem vrtu in v samostanski kleti, so namreč prve označene energetske točke. Samostanska klet z vrtom je bila v letu 2011 restavrirana v okviru Martinove romarske poti in preimenovana v Protokolarno-razstavni center Sv. Martina. Poleg čutenja pozitivnih energetskih točk, boste v samostanski kleti lahko občudovali tudi čudovito arhitekturo. Ogled je možen na podlagi predhodnih najav. Nato nadaljujete pot po 186 stopnicah, ob katerih je križev pot z dvema energetskima točkama, ki vodijo iz dvorišča samostana do Trojiškega jezera. Nato se ustavite pri kapelici ter zavijete levo po sprehajalni potki ob Trojiškem jezeru, kjer je ena izmed točk pri brunarici Turističnega društva. Tam so tudi sanitarije, voda ter odličen večnamenski prostor za druženje. Koriščenje je možno na podlagi predhodne najave. Naslednje energetske točke boste našli na skupaj 3 km dolgi sprehajalni poti okrog Trojiškega jezera, če boste pot nadaljevali južno po cesti ob jezeru ter nato po potki po nasipu jezera nazaj vse do izvira z zdravilno vodo za oči na severu jezera.

Zdravilne točke

Glavnina točk v zdravilnem parku Sveta Trojica ima premer od 3m do 5m, so pa tudi točke premera 6m, 7m, 9m in 15m. Učinek zdravljenja je od 95% do 100%. Večina točk je zemeljskega izvora, nekaj je pa tudi kombiniranih oz. tudi vesoljskega izvora. Priporočljivi čas zadrževanja na posamezni točki je od 15 do 20 min. Točke, ki so v sklopu projekta označene so namenjene za zdravljenje različnih bolezni.

Posebej je potrebno poudariti izredno zdravilno moč točke pri kapelici ob Trojiškem jezeru, saj znaša njen premer 15m. Točka pri kapelici je ena izmed kvalitetnejših in močnejših v Sloveniji. Zelo intenzivno deluje na izboljšanje in zdravljenje bolezni raka. V letih 2011-2012 se je na njej zdravila tudi domačinka Ivanka B., ki je z rednimi obiski zdravilne točke in s pomočjo ostalih alternativnih pristopov, zaustavila raka na bezgavkah in po tistem tradicionalno medicino koristi zgolj za preglede oz. za spremljanje morebitnih sprememb.

Zelo kvalitetne točke, ki so tudi kozmičnega značaja, so v cerkvi in njeni neposredni okolici, zato priporočamo občasne obiske in zadrževanje.

sveta trojica

Kako do nas

Sveta Trojica v Slovenskih goricah

Ptuj30min
Maribor30min
Ljubljana1h 35min