Vinogradniška kmetija Ratek

Vinarji

ratek
Kjer se tradicija in kakovost prelijeta v užitek!

Tradicija treh generacij

Tri generacije združujemo izkušnje in znanje s tradicijo iz področja vinogradništva, vinarstva, kmetijstva in turizma. Pridelane dobrote smo želeli deliti, zato smo leta 2002 odprli vrata naše izletniške kmetije.

Vinorodni griči

Donačka gora

Okusi domačih dobrot

Z družinskim sadovnjakom, urejenim zelenjavnim vrtom, zadovoljnimi prašiči v hlevu in škotskim govedom na zelenih pašnikih strmimo k temu, da vam lahko postrežemo resnično domače. Okuse domačih dobrot, kot so kruh iz krušne peči, meso in zaseka iz tünke, domače klobase, gibanica in ajdova pogača, s svojo sortno raznovrstnostjo lepo dopolnjujejo naša vina.

Ponujamo tudi dogodke za zaključene skupine. 

ratek
ratek
Vinorodni okoliš Štajerske

Naši vinogradi se nahajajo v srcu vinorodnega okoliša Štajerske Slovenije, ki slovi kot eden najboljših vinorodnih okolišev za bela vina na svetu. Posajeni so ob vinski cesti Jeruzalem v neposredni bližini naše kmetije na strmini s 30 do 40 odstotnim naklonom in nadmorski višini nad 270 metrov.

ratek
ratek
Pridelava na naravi prijazen način

Grozdje za naša vina pridelamo na naravi prijazen način in ga obiramo izključno ročno. Odraz predanega in strastnega dela v vinogradu skozi vse leto je kvalitetno, zdravo grozdje. Možnost degustacije nudimo do 60 osebam.

Spekter naših vin zajema sorte, značilne za vinorodni okoliš Štajerska Slovenija. Nadgrajen je z izbranimi vini posebnih trgatev. Ponujamo Šipon, Sauvignon, Renski Rizling, Rumeni Muškat, Muškat Ottonel, Modri Pinot, Traminec in Muscaris.

ratek
ratek
Vabljeni!

Sprostite se ob ogledu tradicionalne obokane vinske kleti in ohranjene lesene stiskalnice, ruskega kegljišča ter ob obisku škotskega višavskega goveda na naših pašnikih.

Prejete nagrade in medalje na mednarodnih ocenjevanjih vin potrjujejo, da smo na pravi poti. Naš glavni cilj pa ostaja vaše zadovoljstvo.

ratek
ratek

Kako do nas

Mali Brebrovnik 33a, 2259 Ivanjkovci

DRUŽINA RATEK Mali Brebrovnik 33a, 2259 Ivanjkovci, Vinska cesta Jeruzalem/ KONTAKT T: 00386 (0) 31 225 009/ E: info@ratek.si

Ljubljana 2h 10min
Maribor 1h
Ptuj40min
Gradec1h 45min
Dunaj3h 40min