Vino Valdhuber

valdhuber
Od leta 1931 je priimek Valdhuber doma v tem koncu Svečine. Dolina nekoč znana po pritoževanju in nerganju, od tod pa tudi ime – Jamertal.
Danes s svežim elanom gledamo optimistično naprej, tukaj kjer nam štajersko rastišče ponuja absolutne pogoje za pridelavo vin. Na poreklo naših vin pa smo tako ponosni, da najvišja linija naših vin nosi ime naše domače doline.
Zgodba družine Valdhuber se je v Svečini pričela že dosti prej.

Navezanost na trto in življenje z vinom  pa se je začela v avstrijskem Gradcu, kjer se je leta 1909 rodila Ema Huber. Leta 1913 je kot deklica prišla na majhno svečinsko posestvo, ki ga je po spletu okoliščin tudi podedovala. Njena zemlja pa je leta 1931, z njeno poroko s Francem Valdhuberjem, dobila še svojega gospodarja. In tako smo se Valdhuberjevi ustalili v Jamertalu.

 

Za gladek prehod iz prve na drugo in iz druge na tretjo generacijo je bil zaslužen tudi Alojz Valdhuber, ki je s tradicijo nadaljeval, ob koncu 80-tih let pa to delo prepustil sinovoma Janezu in Bogomirju. Tako se je s prvim letnikom – 1990- svetu prvič predstavila znamka vrhunskih vin iz Svečina – Vino Valdhuber.

valdhuber
valdhuber
Vino

Klasična sveža vina. Naš značilni stil na katerem gradimo od vsega začetka. Vina pridelamo z minimalnim stikom s kisikom, kar nam omogoča, da vina izražajo svežino, sadnost in poudarjeno sortnost. Vse to nam omogočajo hladnejši pogoji v času zorenja grozdja, ki so rezultat naše makrolokacije – mariborskega vinorodnega okoliša.

 

Jamertal vina. Nadaljevanje naše vinske zgodbe. Vina, ki nosijo ime naše domače doline. Tudi izbrani vinogradi iz katerih prihaja grozdje za ta vina, rastejo v Jamertalu. Nadgradnja klasične linije, kjer s podaljšanim zorenjem in zrelejšim grozdjem dosegamo večjo polnost in koncentracijo v vinih.

 

Penine Valdhuber. Pri pridelavi naših penin strogo sledimo postopku klasične metode. Hladnejše razmere našega podnebja, nam omogočajo optimalno zrelega grozdja za pridelavo penin, z zrelimi kislinami, nizkimi vrednostmi pH in nižjimi sladkorji.

 

Rdeča vina. S pravim pristopom v vinogradu, lahko s fenolno optimalno zrelim grozdjem dokažemo, da je tudi Štajerska področje za rdeča vina. Modri pinot in Modra frankinja z nižjo ekstrakcijo med vinifikacijo pokažeta svojo eleganco v vsej svoji veličini.

Vino Valdhuber
Vino Valdhuber
Apartmaji

V naših sodobno opremljenih apartmajih vam omogočimo podaljšano bivanje med svečinskimi griči. Tako se lahko v miru predate milini naše narave, kulinaričnim užitkom, degustaciji naših vin ali pa od blizu spoznate kulturne in naravne znamenitosti Svečine.

 

Naravna bogastva naše vasi se vam bodo razprostrla ob pogledu z našega hriba – Svečinski grad, razgledni stolp na Plaču, Srce med vinogradi in neskončne poti med vinogradi bodo na vaši dlani.

valdhuber
valdhuber
Kulinarika

Ker z vinom nahranimo dušo, je naša kulinarika za užitke vaših brbončic. Mama Dijana daje ogromen poudarek, da se pri sestavljanju menijev uporabijo predvsem lokalne in sezonske sestavine.

 

Ko pri ustvarjanju naših jedi uporabljamo sezonske in lokalne sestavine, omogočimo najkrajšo možno pot sestavin do vaših krožnikov. Tako narava in njeni štirje letni časi skozi leto narekujejo kaj se dogaja v naši kuhinji in kaj se znajde na vaših krožnikih.

 

Lokal je odprt:

  • PETEK: 15:00 - 21:00
  • SOBOTA: 13:00 - 20:00
  • NEDELJA: 13:00 - 18:00
Vino Valdhuber
Vino Valdhuber

Kako do nas

Svečina 15a, 2201, Zgornja Kungota

Vino Valdhuber Svečina 15a, 2201, Zgornja Kungota info@valdhuber.si Vino: +386 41 346 895 Turizem: +386 31 663 843

Ptuj50 min
Maribor 30 min
Ljubljana 1h 40 min
Dunaj2h 30 min