Vino Štampar

Vinarji

štampar

Naša vina

Ponujamo vrhunsko buteljčno vino, žgane pijače in cuveeje. Ponudba: renski rizling, laški rizling, chardonnay, rumeni muškat, muškat ottonell, sauvignonn, kerner, modri pinot …

Vinorodni griči

Donačka gora

Zgodovina naših dni

Z vinogradništvom in vinarstvom se pri nas ukvarja že peta generacija. Po razpoložljivih virih so bili naši predhodniki vinogradniška družina ZABAVNIK. Po Mariji Zabavnik, roj. Štampar, ki je dedovala viničarijo leta 1941 in slab hektar vinograda. Zabavnikovi so imeli posajene vinograde od Koga, Kajžarja pa vse do Jeruzalema. Bili so zelo izobraženi na področju vinogradništva in vinarstva. Šolali so se na najprestižnejših šolah po Evropi, med drugim tudi v Klosterneuburgu.

štampar
štampar
Zaselek Križajnščak

Vasica z zaselkom Križajnščak leži med Kogom in Jeruzalemom, na nadmorski višini 321 m, kar je idealno za pridelavo vrhunskih belih in rdečih vin ter predikatov.
Trte se razprostirajo na južni, jugovzhodni in zahodni legi. Večji del dneva so obsijane s sončnimi žarki in osvežene z rahlim vetričem. Za kvaliteten razvoj in rast imajo pomembno vlogo tudi tla, na katerih so posajene. Naše trte rastejo v peščeno ilovnatih do trdih ilovnatih tleh, ki dobro zadržujejo vlago v sušnih poletnih obdobjih.

štampar
štampar
Obiščite spletno trgovino

V naši spletni trgovini vam bo na voljo velika izbira vin in žganih pijač. 

štampar
vino

— Kako do nas

Miklavž pri Ormožu, 2275

Vino Štampar vinojernej@gmail.com Miklavž pri Ormožu, 2275 041 739 396

Ptuj25 min
Maribor 15min
Ljubljana 1h 15min
Dunaj3h