Vino Leber

Vinarji

vino leber
Veselje ob delu je vsak dan znova vir našega življenjskega navdiha.

Izletniška kmetija Leber

Le streljaj od avstrijske meje, na obronkih Slovenskih goric, leži naša izletniška kmetija Leber. Na kmetiji živimo tri generacije, ki skupaj ustvarjamo zgodbo in tradicijo naših vin. Veselje ob delu je vsak dan znova vir našega življenjskega navdiha.

Slap Šumik

Kalvarija

Pridelava izredno kakovostnih vin

Zavedamo se, da dober glas o nas ne sega le v deveto vas, temveč tudi preko državnih meja in v zadnjih letih tudi velikih morja.

Izjemne lege, naravne danosti in stoletna vpetost našega vinogradništva v širši prostor nam omogočajo pridelavo izredno kakovostnih vin. Poznamo njihove lastnosti in njihove posebnosti, ki botrujejo razlikam v grozdju z različnih leg. Spremljanje dozorevanja grozdja je ključnega pomena za določitev najprimernejšega časa trgatve za vsako posamezno sorto. Skupaj obdelujemo 10 hektarjev vinogradov.

vino leber
vina Leber
Ponudba

Ponujamo Sauvignon, Rumeni muškat, Laški Rizling, Renski Rizling, Chardonnay, Sivi Pinot, Beli Pinot, Zeleni Silvanec, Traminec, Kerner, Zweigelt, Modra Frankinja in Moder Pinot.

Prirejamo degustacije za male in večje skupine (od 2 do 50 oseb). Ponujamo tudi hrano na našem Kmečkem turizmu Leber. Na turizmu prirejamo ob sobotnih in nedeljskih kosilih tudi hrano za zaključene skupine.

Pri nas lahko prespite v Novo obnovljeni HIŠI 1624 s 4 enotami ter vključenim celotnim welllnes programom.

vino leber
vino leber
Hiša 1624
leber
leber
leber
Zgodba o ljubezni, družini, prijateljstvu

Naše skupne misli in cilji so, da trg in prodajo obdržimo v čim večjem številu domu na dvorišču. Potrebe po širjenju vinograda nimamo, delamo in pridelujemo to, kar znamo, ter to, kar lahko z družinskimi člani skupaj dosežemo. Verjamemo v naša vina, ki govorijo zgodbo o ljubezni, družini, prijateljstvu in okolju.

vino leber
vino leber

— Kako do nas

Podigrac 19, 2201 Zg. Kungota

Vinogradništvo in izletniška kmetija Leber Petra Leber – nosilka dopolnilne dejvnosti na kmetiji/ M: 00386 41 878 908/ ID za DDV: SI80649211/ Podigrac 19/ 2201 Zg. Kungota

Ljubljana 1h 45min
Maribor 25min
Celje1h
Ptuj45min
Gradec50min
Dunaj2h