Vino in kulinarika

na Ptuju

Okusi Ptuj
Martinovanje na Ptuju

Martinovanje, največji praznik vina, je v mestu z najstarejšo slovensko vinsko kletjo vedno posebno doživetje. Uživajte v glasbi, okušanju najboljših vin, mošta in drugih kulinaričnih dobrot lokalnih ponudnikov ter v vinsko obarvanem kulturnem programu.

Ptujska klet, Ptuj
Okusi Ptuj
Ptujska kulinarika - začinjena s ščepcem zgodovine

Izvirne okuse ptujske kulinarike oblikuje naravno zaledje vinorodnih in sadjarskih gričev ter rodovitno ravninsko podeželje ob reki Dravi.

Razgibanost pokrajine se odraža tudi na krožnikih ptujskih gostincev ter v pralinejih čokoladnice, kjer vam postrežejo z edinstvenim prepletom kulinarične tradicije in sodobne ustvarjalnosti.

ptuj
ptuj
Okusi Ptuja
Za pokušino lokalnih dobrot izberite meni Okusi Ptuja z značilnimi jedmi širšega območja destinacije, h katerim so priporočena tudi vina lokalnih vinarjev.
Po enotni ceni je na voljo v izbranih ptujskih gostilnah in restavracijah, med katerimi sta tudi priznani Gostilna Ribič ter Gostilna Grabar s po dvema Gault&Millau kapama.
Okusi Ptuja Štajerska
Okusi Ptuj
Ptuj – mesto z najstarejšo vinsko kletjo in najstarejšim vinom na Slovenskem
Ptuj je pravo odkritje za vinoljube.
Izjemnost vinorodnih leg v okolici mesta so prepoznali že Rimljani, s trgovino z vinom pa obogateli številni ptujski meščani. Bogato vinsko tradicijo simbolizira tudi mestni vinograd pod Ptujskim gradom.
V Ptujski kleti, najstarejši vinski kleti na Slovenskem, hranijo prav poseben zaklad: najstarejše slovensko vino, Zlato trto.
Poleg Ptujske kleti si lahko vinsko degustacijo privoščite v butičnih vinotekah ter v grajski kleti, posebno doživetje pa je degustacija vin v temi rovov pod Ptujskim gradom.
Ptuj
Ptuj Zlata trta
Ptujski kulinarični dogodki

Ptuj skozi vse leto gosti mnoge odmevne eno-gastronomske dogodke: Salon Sauvignon, Dobrote slovenskih kmetij, Dneve poezije in vina ter Martinovanje.

Vino Ptuj
Okusi Ptuja Štajerska