Vina Fleisinger

Vinarji

fleisinger

Zgodovina naše kmetije sega v leto 1924, ko sta začela kmetovati Kristina in Alojz Fleisinger. Kmetovanje je prvotno bilo usmerjeno v govedorejo, poljedelstvo in kovaštvo. Z letom 1997 pa je vajeti nad kmetijo prevzel zdajšnji gospodar Zvonko in kmetovanje se je izključno usmerilo v vinogradništvo, poljedelstvo in turizem na kmetiji. Skupno obdelujemo 36ha zemlje, od tega je 23ha njiv ter travnikov in 13ha vinogradov, v katerih je posajenih približno 35 tisoč trsov.

Naša vina

Pridelujemo različne zvrsti vina kot so sivi pinot, renski rizling, sauvignon, rumeni mušktat, kerner, laški rizling, šipon, traminec pa še modri pinot, modra frankinja in zweigeld.

Vinorodni griči

Donačka gora

Naša pot

Leta 2007 je naša kmetija dobila naziv »Naj…domačija 2007«. To nam je veliko pomenilo, saj smo spoznali, da je bila naša izbira usmerjenosti kmetije pravilna. Tako smo še z večjim veseljem delali in gradili naprej in z letom 2010 odprli vrata Vinskega hrama, kateri sprejme do 60 ljudi. Samo leto pozneje, pa smo vrata odprli še na naš piknik prostor.

Z letom 2016 je kmetija prešla iz rok očeta Zvonka v roke sina Sandija, kateri je postal mladi prevzemnik kmetije.

fleisinger piknik prostor
fleisinger
Vinski hram

Namenjen je degustacijam in sprejemu skupin do 90 ljudi.

V tem prostoru vam poleg domače kapljice postrežemo tudi dobro gobovo juho, mesom iz tünke, domačimi klobasami, kruhom iz krušne peči, zaseko, gibanico ter drugimi dobrotami štajerske.

fleisinger
fleisinger
Domači prodajni proizvodi

-suho - mesnati izdelki
- bučno olje
- jaboljči kis
- domača vina ( belo vino zvrst Ivan in rdeče vino modra frankinja)
- buteljčna vina (traminec, rumeni muškat, renski rizling, sauvignon)

fleisinger
fleisinger

— Kako do nas

Sp. Ivanjci 31, 9245 Sp. Ivanjci

Kmetija Fleisinger Sp. Ivanjci 31 9245 Sp. Ivanjci/ E-naslov: kmetija.fleisinger@gmail.com/ Telefon: 041/ 942 132/ GSM: 031/ 612 721/ http://www.kmetija-fleisinger.si

Ptuj40min
Maribor 40min
Ljubljana 1h 50min
Dunaj2h 45min