Verus

Vinarji

verus

Verus smo ustanovili trije prijatelji in vinogradniki, Rajko Žličar, Danilo Šnajder in Božidar Grabovac. Združili smo družinske vinograde, znanje in delo ter spomladi 2007 v prostorih nekdanje pekarne opremili vinsko klet. Skupna nam je predanost družinski tradiciji, saj so že naši starši in stari starši bili tesno povezani z vinogradi in vinom. Verus pomeni pravi, resničen, dejanski, tudi iskren, pristen, nenarejen, pošten. Vselej se zavzemamo za tak odnos do vseh in želimo, da so taka tudi naša vina.

Verus vinogradi

Verus vinogradi se nahajajo na vzhodu Slovenije, v vinorodnem okolišu Štajerska Slovenija med rekama Dravo in Muro ter mestecema Ormož in Ljutomer.

Posajeni so na strmih legah s 30 do 40 % nagibom. Sončni žarki tako padajo pod pravim kotom, kar povečuje njihovo moč. 

V tej razgibani, pestri in izjemno slikoviti pokrajini obdelujemo 25 ha vinogradov na skrbno izbranih legah: Jeruzalem, Kog, Litmerk, Stanovščak, Pavlovski vrh, Brebrovnik, Radomerščak, Gomila.

Vse vinograde obdelujemo na naravi prijazen način, skladno s smernicami za Integrirano pridelavo, ki je kontrolirana s strani akreditirane inštitucije. Trgatev je ročna. 

verus
verus
Zrela, harmonična vina

Pridelujemo zrela, harmonična vina z intenzivno cvetico in jasno izraženo sortnostjo. Naša vina so značilen predstavnik vinorodnega okoliša in letnika. Za doseganje tega cilja vsak dan vlagamo svojo energijo, znanje in delo. Verjamemo, da je kakovost vina odvisna izključno od kakovosti grozdja, ki s seboj v klet prinese veliko bogatih snovi. 

verus
verus
Obisk kleti in degustacija

Z velikim veseljem sprejmemo na obisk kleti in degustacijo vsakogar, ki ga zanima naša vinorodna dežela, naša zgodba in naša vina. Obisk je po obvezni predhodni najavi možen vsak dan, ob vsakem času.

verus
verus

— Kako do nas

LJUTOMERSKA CESTA 36, 2270 ORMOŽ

VERUS VINOGRADI D.O.O. Ljutomerska cesta 36, 2270 Ormož T: + 386 (0)2 7415 440 F: + 386 (0)2 7415 441 E-mail: info@verusvino.com, www.verusvino.com

Ptuj30min
Maribor 1h
Ljubljana 2h
Dunaj3h 40min