Statera Wine Estate

Vinarji

statera

Blagovna znamka Statera Wine Estate oziroma vinogradniško posestvo Statera je na vinski trg stopila na podlagi dolgoletnih izkušenj, trdega dela in tradicije družine Kotolenko. Marija, Slavko in Gregor s pomočjo celotne družine pridelujejo grozdje na trtah, v katera so svojo ljubezen in zaupanje vlili že ob sami zasaditvi vinogradov. Na obronkih vzhodnih Haloz tako nastajajo karakterna, sortno značilna, elegantna in sveža vina, ki predstavljajo vse tisto, kar Kotolenkovi so in živijo.

Ravnovesje novega znanja in starih modrosti

Statera pomeni ravnotežje oziroma ravnovesje. Na našem vinarstvu nam beseda Statera predstavlja vodilo in obenem izziv. Trudimo se, da najdemo ravnovesje ne samo v vseh delih pridelave vina, ampak tudi v življenju nasploh.

Vinorodni griči

Donačka gora

Tradicija v ravnovesju z novimi tehnologijami

V vinogradu iščemo ravnovesje med tradicionalno pridelavo grozdja s primerno obremenitvijo in med novimi tehnologijami, ki omogočajo minimalno porabo zaščitnih sredstev in s tem doprinesejo k ohranjanju naravne raznolikosti ter tudi h končni kakovosti grozdja. V kleti iščemo ravnovesje pri vsaki sorti posebej ter strmimo k harmoniji vina, ki predstavlja odlično razmerje živahnih kislin, nežnega alkohola in blagih sladkorjev. Naši vinogradi se nahajajo v neposredni bližini državne meje, zato ravnovesje ohranjamo tudi v smislu mednarodnega sodelovanja v vseh pogledih.

statera
vinorodna
Ravnovesje iščemo tudi v družini

Najbolj pomembno pa je, da ravnovesje iščemo tudi v družini, kjer med tremi generacijami združujemo tradicionalno z modernim in stare modrosti z novimi znanji. To nam omogoča, da pridelujemo vrhunska vina s prstnim odtisom naših edinstvenih vinorodnih haloških leg, naše družine in prijateljev. Statera predstavlja prav to.

statera
statera
Ponudba

Imamo šipon, sauvignon, sivi pinot, rose in rumeni muškat. Degustacije so možne po predhodnem naročilu v naši kleti (do 40 ljudi). Po naročilu lahko ponudimo narezek, domači kruh in »postružko«, sir. Ob zaključku degustacije se lahko sprehodite po našem vinogradu.

statera
statera

Kako do nas

Goričak 25, Zavrč

Vinogradniško posestvo Statera Goričak 25, Zavrč/ 051 249 749/ info@stateravino.com

Ptuj30 min
Maribor 1h
Ljubljana 2h
Dunaj3h 40min
Gradec1h 40 min
Zagreb1h 45 min