Sanctum

Sanctum
SMO BUTIČNA DRUŽINSKA VINSKA KLET SANCTUM.
NAŠE IME POMENI »NEKAJ SKRITEGA IN SVETEGA«.
O Nas

Smo butična družinska vinska klet.

Naše ime pomeni »nekaj skritega in svetega«.

Lastnik Sanctuma je gospod Marko Podkubovšek, svetovljan in ljubitelj vin, ki verjame v lokalno tradicijo in v ročno narejena vina. Naši vinogradi se razprostirajo na strmih južnih pobočjih gričev nad Ločami, ki se ponašajo z bogato vinogradniško tradicijo, saj so vinsko trto tu gojili že kartuzijanski menihi v 12. stoletju.

Zanimajo nas svetovna vina in svetovna kulinarika. Sanctum uspeva vsako leto z znanjem in natančnostjo pridelati še boljše letnike. Letnike, v katerih brezkompromisno blestita visoka mineralnost laporne zemlje in zahtevna aromatika hladnega podnebja.

Sanctum
Sanctum
Vina

Vina Sanctum so rezultat naravne metode vzgoje vinske trte, skrbnega ročnega negovanja ter spoštovanja moči narave in lapornih tal.

Ker naših vinogradov ne obremenjujemo s kakršnimi koli kemičnimi sredstvi, umetnimi gnojili, pesticidi in herbicidi, imamo manjši pridelek in bolj zdravo grozdje. Ne težimo h količini, ampak kakovosti. Letno pridelamo le 30 000 buteljk.

Glavna sta Chardonnay in Modri pinot, družbo pa jima dela še Syrah, ki na tej legi odlično uspeva.

Svoje vino ponujamo ljubiteljem žlahtne kapljice v najboljših slovenskih restavracijah, 60 % buteljk pa izvozimo v tujino, predvsem v Ameriko.

Sanctum
Sanctum
Vinska klet

Pridelovati želimo čim bolj prirodna vina s čim manjšim posegom v proces pridelave vin. Verjamemo torej v kar se da priroden pristop v procesu vinifikacije.

 Prepričani smo, da vino zori v vinogradu, zato se v kleti izogibamo dodatkom.
Naša vina nastanejo s spontano fermentacijo z lastnimi kvasovkami. Ne pospešujemo je z dodajanjem encimov.

Naš cilj je pridelava vin, ki so pravi izraz našega unikatnega prostora, grozdje je pobrano ročno, vsaka parcela je vinificirana ločeno. Fermentacija in zorenje vin potekata v barikih iz francoskega hrasta in v 500-litrskih sodih iz slavonskega hrasta.

Sanctum
Sanctum
Vinske degustacije

Vinske degustacije prirejamo za vnaprej prijavljene goste. Obogatimo jih s kakovostno kulinarično ponudbo, pri čemer sodelujemo z lokalnimi pridelovalci. Pripravljamo tapase. Vinsko degustacijo po želji nadgradimo tudi s kulturno-umetniškim nastopom.

Obiskovalcem želimo pričarati nepozabno vinsko in kulinarično doživetje. Za podrobnejše informacije o degustacijskih paketih, cenah in terminih nas kontaktirajte.

Sanctum
Sanctum

Kako do nas

Lipoglav 71, 3215 Loče

SANCTUM, vinska klet Lipoglav 71 3215 Loče T: +386 (0)3 576 3000 M: +386 (0)41 682 500 e-mail: info (at) sanctum.si

Ptuj40 min
Maribor 35 min
Ljubljana 1h 10min
Dunaj3h