Najlepši razgledi na Štajerskem

Mariborsko Pohorje
piramida
grad Vurberk

Bellevue na Pohorju

Na zgornji postaji Pohorske vzpenjače, na Bellevue-ju, se odpira čudovit razgled na celotno štajersko prestolnico in še dalje po Dravski dolini, na vinorodno območje ter vse do sosednje Avstrije. Bellevue je tudi priljubljena točka za sprehode in izlete po tem delu Pohorja; v bližini se nahajajo cerkev sv. Bolfenka, Rozkina gozdna učna pot, energijska pot Bolfenk, slap Skalca ter nastanitvene in gostinske kapacitete.

Piramida

Piramida je grič, okoli katerega se je gradilo mesto Maribor. Tu je v 12. stoletju stal grad, katerega ostanke je moč videti še danes, in sicer v obliki piramide. Ob vzponu, ki se začne iz Mestnega parka, je pogosto moč srečati kakšno od ljubkih, plahih živali.

Grad Vurberk

Grad Vurberk leži na vzpetini nad reko Dravo na južnem delu Slovenskih goric, od njega so danes ostale predvsem ruševine. 
srce med vinogradi
Borl
Boč

Srce med vinogradi

Znana razgledna točka Srce med vinogradi se nahaja na Špičniku v Zgornji Kungoti, tik ob meji z Avstrijo. Vinska cesta se vije v obliki srca in je zato priljubljeno postajališče za fotografiranje in izlet ter postanek v okoliških turističnih kmetijah.

Grad Borl

Grad Borl stoji na strmi skali nad reko Dravo od 12. stoletja, morebiti je bil postavljen celo prej. Varoval je strateško pomembni prehod čez Dravo, o čemer pričata tako ogrsko kot nemško poimenovanje gradu Borlyn oziroma Ankenstein, ki naj bi označevala rečni prehod.

Boč

Boč je med zadnjimi vrhovi v Karavankah preden le te preidejo prek Donačke gore in Maclja v Panonsko nižino. Boč ima dva približno enako visoka vrhova, ki sta med seboj oddaljena le pet minut hoje. Na enem so oddajniki in vojska, na drugem za planince dostopnem vrhu pa 20m visok razgledni stolp s katerega se nam odpre lep razgled po večjem delu vzhodne Slovenije.