Vino in kulinarika na Ravnem polju

eko piknik

Ravno polje ponuja pestro paleto kulinaričnih doživetij za različne okuse. Pri nas boste uživali v odlični domači lokalni kulinariki na številnih kmetijah in v domačih gostilnah, kjer lahko med drugim poskusite tudi tradicionalne jedi kot so želodčkova juha, pražena jetrca, …

Razvajali vas bomo tudi s siri s kmetiji, z okusnimi domačimi mesninami, gibanico, potico, bučnimi semeni s čokolado, bučnim oljem, ki ga lahko poskusite na kmetijah in v najstarejši oljarni v Sloveniji - v Oljarni Fram, na kmetiji Pal pa še z bučnim oljem s praženo čebulo.

Na Ravnem polju vas čaka tudi nekaj kulinaričnih posebnosti kot je vinska degustacija v letalu. Poskusite lahko tudi odlične zgodovinski jedi, ki temeljijo na lokalni arheološki dediščini in jih pripravljajo na Turistični in ekološki kmetiji Pri Baronu, podate pa se lahko tudi na kulinarično doživetje z eko piknik culo s samimi dobrotami s kmetije. Ljubitelji gob boste uživali ob gobjem golažu iz več kot 15 vrst gob v Gobarskem parku Snežka v Dobrovcah.