Kultura

na Ravnem polju

ravno polje

Ravno polje

Kultura na Ravnem polju

Destinacija Ravno polje vas bo gotovo navdušila z bogato dediščino. Ime je dobila po nekoč mogočnem gradu Ravno polje, od katerega so danes ostale le razvaline.

ravno polje
ravno polje
Bogato zapuščino na tem območju so pustili tudi Rimljani. Ogledati si je možno kamnito grobnico v eni od rimskih gomil v Miklavžu na Dravskem polju in najstarejše svetišče, posvečeno bogu Mitri, v obdonavski rimski provinci -1. mitrej v Spodnji Hajdini.
ravno polje
Grad Rače
ravno polje
Zelo zanimiv je tudi ravninski grad Rače, v katerem se nahaja tudi bogata Grilova etnološka zbirka, in dvorec Sternthal v Kidričevem. V neposredni bližini dvorca je zgodovinska turistična pot Po poti zgodovine, ki vam bo približala burno dogajanje med 1. in 2. svetovno vojno na tem območju.
V muzeju Pangea vas čaka največja zbirka mineralov in fosilov v Sloveniji, muzej Zbirka podeželja vas popelje v preteklost z bogato zbirko predmetov, v Mlinarstvu Pečovnik iz leta 1781 boste spoznali mlinarstvo, vabljeni pa tudi k obisku bogate zasebne zbirke starodobnikov na kmetiji Pal v Zlatoličju.