Radgonske gorice

Radgonske gorice

Vinarji

radgonske gorice
Na skrajnem severovzhodnem delu Slovenskih goric je gričevnat svet med reko Ščavnico na jugu, Apaškim poljem na zahodu in na severozahodu ter reko Muro na vzhodu in severovzhodu. Prav tukaj ležijo Radgonsko – Kapelske gorice. Vrhovi in prisojna pobočja so zasajeni s trto, ki že tisočletja rodi žlahtno pijačo, kakršni se niti bogovi ne bi odrekli.
Degustacije

Vabimo vas, da si vzamete nekaj časa in pobližje spoznate penine Radgonskih goric. Za vas smo pripravili pet različnih degustacijskih menijev, ki vam omogočajo medsebojno primerjati izbrane penine in tako bolje razumeti razlike med njimi oz. njihove posebnosti. Od resnih, Zlatih penin, pa vse do sladkih mehurčkov; pred vami je edinstvena možnost raziskati svet radgonskih penin in razvajati brbončice z izborom najboljšega. Na zdravje!

radgonske gorice
radgonske gorice
Ogled kleti

Nekatere izmed kleti, ki si jih lahko tukaj ogledate, so stare več kot 200 let. Predstavljajo del naše tradicije, obenem pa se lahko pohvalimo, da te kleti predstavljajo na slovenskem prostoru nekaj nevsakdanjega … Kako nevsakdanjega, boste izvedeli ob obisku Doma penine.

radgonske gorice
radgonske gorice
Degustacija Untouched By Light

Ali veste, da se okus vina oz. penine v kozarcu spremeni že po petih minutah od nalivanja v kozarec? Tako ugotavlja znanost, lahko pa se o tem prepričate še sami. In to z eksperimentom, ki ga boste delali na penini, ki je proizvedena v popolni temi – torej takšni, ki vam čisto zares lahko služi kot nulti vzorec, saj svetlobe še ni zagledala. Povabite prijatelje in podajte se na zanimivo okušalno pot!

Degustacija v temi
radgonske gorice
Kontakt

RADGONSKE GORICE D.O.O.

Jurkovičeva ulica 5

9250 Gornja Radgona, Slovenija

Tel.: 00 386 2 564 85 10

Fax: 00 386 2 561 10 39

E-mail: info@radgonske-gorice.si

radgonske gorice
radgonske gorice

— Kako do nas

Jurkovičeva ulica 5, 9250 Gornja Radgona, Slovenija

Ptuj55min
Maribor 50min
Ljubljana 2h
Dunaj2h 50min