Puklavec Family Wines

Vinarji

puklavec

— Vizija: ustvarjati najboljša vina

Vinska zgodba družine Puklavec se je pričela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Njegova filozofija je še vedno močno prisotna v našem delu in se odraža v temeljnih vrednotah Puklavec Family Wines: to so strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Danes dedkovo in očetovo vizijo izpolnjuje Tatjana Puklavec, v tesnem sodelovanju z okoliškimi vinogradniki.

Najboljše vinorodne lege

Vinogradi Puklavec Family Wines se nahajajo v Ljutomersko-Ormoških goricah ter Jeruzalemu in sodijo med najboljše vinorodne lege za bela vina na svetu. Obdarjeni so z zavidanja vrednim podnebjem in najprimernejšo geologijo za uspevanje trt, imajo vrhunsko vinsko klet z najsodobnejšo opremo in nadarjene vinarje, zato ni nobenega izgovora, da ne bi pridelovali najboljših vin na svetu. Trte rastejo na 840 hektarjih skupne površine. Vinogradi so na nadmorski višini od 250 do 350 metrov in razpršeni po več gričih.

puklavec
puklavec
Edinstvena pokrajina in edinstvena vina

Edinstven terroir Ljutomersko-Ormoških goric slovi po elegantnih, sortno značilnih belih vinih in zvrsteh, ki jih poudari panonsko podnebje, za katerega so značilne večje temperaturne razlike med dnevom in nočjo, razmeroma suha poletja in prave zime.

pokrajina
puklavec
Kakovost in tradicija

Opremljeni smo z najsodobnejšo tehnologijo, grozdje predelujejo skoraj popolnoma brez kisika in fermentirajo pri kontrolirani temperaturi, kar zagotavlja kakovost in svežino vin. V naši arhivski kleti v Ormožu hranimo prek 250 tisoč steklenic, med katerimi so samo najboljši letniki, vključno z legendarnim Sauvignonom letnika 1963.

PUKLAVEC FAMILY WINES
kakovost

— Kako do nas

Kolodvorska cesta 11, 2270 Ormož

Puklavec Family Wines Kolodvorska 11 2270 Ormož Slovenija T: +386 (0)2 741 57 00 E: info@puklavecfamily.com

Ptuj30min
Maribor 50min
Ljubljana 1h 50min
Dunaj3h 25min