Ptujska klet

ptuj
Zakladnica tradicije,
zibelka prihodnosti.
Stoletna tradicija kletarjenja vin

Ptujska klet nadaljuje več stoletno tradicijo kletarjenja vin v starem mestnem jedru najstarejšega slovenskega mesta. Ptujska klet se ponaša tudi z eno izmed večjih in najbolj znamenito zbirko arhivskih vin v regiji. V njej skrbno hranijo tudi najstarejše slovensko vino Zlata trta iz leta 1917. Ljubitelji vina lahko v bogati arhivski zbirki izberejo vino s svojo letnico rojstva.

 Ptujska klet je dom tudi najstarejšega obrata žganih pijač v Sloveniji, ki jih že generacije poznajo pod blagovno znamko Petovia.

ptuj
ptuj
Vina

Naše grozdje dozori na slovitih legah v Halozah in Srednjih Slovenskih goricah. Letno donegujemo okoli milijon litrov vina, od tega 85 odstotkov belih sort. Naša vina so poznana pod blagovnimi znamkami Pullus, Haložan in Pinky Chick.

 Pullus

Vina Pullus so ena največkrat nagrajenih slovenskih blagovnih znamk vina. Segmentirana so v liniji Terroir z belo etiketo in Artisan s črno etiketo.

Linija Terroir je sinonim za sortno prepoznavno aromatiko z izrazitim prstnim odtisom rastišča in se uvrščajo v najvišji kakovostni razred.

V liniji Artisan pa so združena kompleksnejša in bolj bogata vina. Etikete nosijo stara, že pozabljena slovenska imena sort: bela klevna, rulandec, muškatni silvanec.   

 Haložan

Haložan je vino z geografskim poreklom in najverjetneje prvo litrsko vino na svetu z zlato medaljo. Je najstarejša slovenska zvrst, sestavljena iz sort grozdja, tipičnih za vinorodni podokoliš Haloze.

Pinky Chick

Pinky Chick je mladosten, svež in živahen trendovski rosé. V vonju navduši s svojo sadno-cvetno svežo cvetico, ki se nadaljuje v prijeten rahlo sladkast pookus z nežnim poigravanjem mehurčkov. 

Ptujska klet, Ptuj
ptuj
Dodatna ponudba

Ljubitelje vina vabimo na ogled vinske kleti, ki ga dopolnimo s posebnimi vinskimi in kulinaričnimi doživetji v našem Vinskem hramu. Z lokalnimi kmetijami, oljarji, restavracijami in drugimi partnerji bomo poskrbeli za nepozabno kombinacijo izbranih jedi in vin iz bogate zbirke Ptujske kleti. Nudimo oglede in degustacije do 50 oseb po predhodni rezervaciji. 

Vinski hram lahko tudi najamete za konference in druge dogodke. Sprejem lahko do 50 ljudi.

Ptuj
ptujska klet

— Kako do nas

Vinarski trg 1, 2250 Ptuj

Ptujska klet vinarstvo d.o.o. Vinarski trg 1, 2250 Ptuj Davčna številka: SI15804666 e-pošta: info@ptujska-klet.si telefon: 02 787 98 10 (med 9. in 15. uro)

Celje45min
Maribor 30min
Ljubljana 1h 30min
Zagreb1h 20min
Gradec1h 15min
Dunaj3h 20min