ponudba

Vina Kokol

slovenske gorice

ponudnik

Vina Kokol

Ciglence 20
2241 Spodnji Duplek
Odpri na zemljevidu

Obišči stran

Vinogradništvo in vinarstvo Kokol je družinsko posestvo z družinsko tradicijo. Obdelujejo vinograde in ostala kmetijska zemljišča vzhodno od Maribora (občina Duplek, Ciglence).
Vsi izdelki so plod dela njihove družine, ki je iz iskrene ljubezni do trte razvila uspešno družinsko kmetijo.
Znotraj več kot 45 letne tradicije v vinogradništvu so razvili novo zgodbo in vzpostavili krožno gospodarstvo z nič odpadka pri predelavi grozdja. Grozdje predelajo v vino, vendar se za njih izkoristek trte tukaj ne zaključi. Odpadkom podarijo novo vrednost, saj grozdne peške iztisnejo v olje grozdnih pešk. Kar ostane pri iztisu, dalje uporabijo za predelavo v moko grozdnih pešk.
Ta primer dobre prakse v krožnem gospodarstvu je prepoznala tudi Evropska komisija, saj so na prestižnem natečaju RIA 2020 ("Rural Inspirational Awards") v Bruslju bili uvrščeni v top 5 FINALISTOV v kategoriji krožnega gospodarstva.

Vabljeni tudi na posebno doživetje v vinorodni pokrajini, kjer se boste lahko razvajali z izbranimi vini in številnimi drugimi domačimi dobrotami. Ponujajo vam predstavitev dobre prakse, pokušina izdelkov z narezkom in degustacijo vin, voden ogled kmetije in pridelave olja.

Za ogled oljarne in degustacije je potrebna predhodna najava.