Poljčane

Občina Poljčane

Poljčane

Dobrodošli!

Poljčane

Ko popotnik prispe pod vznožje Boča, v osrčje reke Dravinje, ga bogata naravna in kulturna dediščina kar sama vabi, da se ustavi in pobliže spozna dragocene bisere preteklosti in naravne dediščine, ki so nam bili zaupani v ohranjanje in so ponos tukaj živečih domačinov.

Občina Poljčane se je leta 2006 odcepila od tedanje občine Slovenska Bistrica in se razprostira na 37,5 km2. Ko se zazrete naokoli imate obilo možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Neokrnjena narava Dravinjske doline z območjem Nature 2000 in zavarovanimi območji, pobočja Boča na desni ter poseljen gričevnat svet na levi strani reke Dravinje skupaj tvorijo podobo kraja, ki mu daje vsebino domača kulinarična ponudba, ponudniki gostinskih storitev, številna lokalna društva in prireditve. Med pomembnejše prireditve, ki so že tradicionalnega kova velja omeniti Studeniški poletni večer, Martinov pohod po zidanicah studeniških vinogradnikov, tradicionalni koncert Godbe na pihala KUD-a Janko Živko Poljčane in Žive jaslice v Studenicah.

poljčane
Boč
Dravinjska dolina

Občine v Dravinjski dolini povezuje reka Dravinja, ki je še v preteklosti ustvarila slikovito pokrajino z mnogimi naravnimi potenciali. Ker pa imajo občine MakoleMajšperk in Poljčane poleg lege in naravne dediščine tudi podobno zgodovino in kulturno dediščino, so bile prav te skupne lastnosti temelj za vzpostavitev kolesarskih, učnih in pohodnih poti v Dravinjski dolini.

 

Dravinjska dolina je zakladnica naravne in kulturne dediščine. Reka Dravinja je ustvarila čudovit ekosistem, kjer se prepleta življenje v vodi in na občasno poplavljenih površinah.

makole
poljčane

Priporočamo obisk in ogled:

·       Boč z velikonočnico

·       Dravinjska dolina, reka Dravinja in opazovalnica za ptice

·       kozolec »ČRETI«

·       Studenice s samostanom in razvalinami starega gradu

·       Križeča vas

·       kraška jama Belojača

·       rudnik Šega

Boč
poljčane
poljčane
poljčane
poljčane knjižnica
poljčane
poljčane
poljčane
poljčane
poljčane
poljčane
poljčane

— Kako do nas

Bistriška cesta 65, 2319 Poljčane

Ljubljana1h 20 min
Ptuj40 min
Celje40 min