Odkrivanje narave

v Slovenskih goricah

Slovenske gorice

Slovenske gorice

Odkrivanje narave

Življenje v Slovenskih goricah poteka v sožitju z naravo, ki nas obdaja. Priložnosti za odkrivanje novih, priljubljenih kotičkov je veliko, do njih pa najlažje dostopamo po številnih pešpoteh. Po goricah so speljane različne romarske poti, ki so zelo dobro označene. V zadnjem času je tudi veliko učnih in doživljajskih poti, s pomočjo katerih bo sprehod po goricah zabaven in poučen tudi za najmlajše.

sveta trojica
slovenske gorice
Priložnosti za odkrivanje novih, priljubljenih kotičkov je veliko, do njih pa najlažje dostopamo po številnih pešpoteh. Po goricah so speljane različne romarske poti, ki so zelo dobro označene. V zadnjem času je tudi veliko učnih in doživljajskih poti, s pomočjo katerih bo sprehod po goricah zabaven in poučen tudi za najmlajše.
Zanimiva so tudi številna jezera, ki omogočajo kakovostno preživljanje prostega časa v naravi ter hkrati predstavljajo zatočišče za številne vrste ptic in drugih živali, med katerimi so nekatere tudi zaščitene. Med sprehodom po Slovenskih goricah vas lahko presenetijo tudi nekateri izviri mineralnih voda, kjer lahko preizkusite zdravju prijazne lastnosti tega darila narave. Svoj košček zlata lahko najdete tudi v Dravi ali Muri, ki spadata med edine zlatonosne reke v Sloveniji.