ormoške lagune
ormoške lagune
središče ob dravi

SVET OB DRAVI

S svojim močnim, a dokaj mirnim tokom je raj za popotnika, kolesarja, ribiča ali tistega, ki želi na čolnu odkrivati skrite rokave stare rečne struge. Poležavanje ob vodi, kopanje na otoku sredi reke, jahanje … za vse, ki jim je všeč voda, vonj po njej in rahlo mistično okolje reke Drave.

ORMOŠKE LAGUNE

So naravni rezervat  in  mokrišče  izjemnega  nacionalnega in mednarodnega pomena za številne ogrožene vrste ptic. Tukaj boste našli mir in čudovite poglede skozi fotoaparat ali daljnoglede, ki so postavljeni na opazovalnicah. Poleg številnih ptičev so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje – po Lagunah pa so urejene tudi poti za jahanje. Rezervat upravlja DOPPS – BirdLife Slovenia.

»DOŽIVETJA  OB VODI»

Reka Drava, z vsem kar nudi,  oblikuje izjemno krajinsko podobo, hkrati pa skrbi za posebno mikroklimo in daje prostor tako rastlinam kot tudi živalim, ki ljubijo vodo in svet ob njej. V tem področju je edino pribežališče najbolj ogrožene vrste sesalca pri nas – hrčka.

Tudi človeka voda privablja že tisočletja. Reka Drava s svojim močnim, a dokaj mirnim tokom je  raj   za popotnika, ribiča  ali tistega, ki želi na  čolnu odkrivati skrite rokave stare rečne struge. Poležavanje ob vodi, kopanje na otoku sredi reke, jahanje…skratka tukaj je raj za vse, ki jim je všeč voda, vonj po njej in rahlo mistično okolje  reke Drave. Krajinski park Središče ob Dravi potrjuje, da najlepši, najbolj neokrnjen del reke Drave, teče prav skozi naše kraje. Če ste kolesar, pa je Dravska kolesarska pot, dolga kar 710 km, ki povezuje več držav od izvira do njenega izliva v Donavo, nekaj najlepšega, še posebno v poletni vročini.

Radi se pohvalimo, da najlepši, morda najbolj neokrnjen del reke Drave, teče prav skozi naše kraje.