destinacija Štajerska

Zaživela je destinacija Štajerska


Članek vam bo vzel 1 minuta

V torek, 13. 9. 2022, je v prostorih Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor (RRA Podravje - Maribor) potekala ustanovna skupščina članov konzorcija destinacije Štajerske. S tem dogodkom je projekt tudi uradno zaživel, kar je edinstvena priložnost za turistični preboj Štajerske na širšem mednarodnem turističnem zemljevidu.

V destinacijo Štajerska je vključenih 15 partnerjev: ob RRA Podravje – Maribor še 7 turističnih organizacij (Zavod za turizem Maribor, Zavod za turizem Ptuj, Razvojna agencija Slovenske gorice, d.o.o. (ki pokriva 8 občin), Ustvarjamo turizem Sonja Breznik s.p. (ki pokriva 5 občin), PRJ HALO (s 7 občinami), Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož (3 občine), Zavod za turizem Sveta Trojica v Slovenskih goricah ter občine Ruše, Kungota, Lovrenc na Pohorju, Selnica ob Dravi, Makole, Oplotnica in Poljčane, skupaj 34 občin.

Projektne aktivnosti bo koordinirala RRA Podravje - Maribor, ob tesnem sodelovanju s partnerji. Cilj povezovanja je ustvariti večji preboj na mednarodnem trgu, saj se na ta način dosegajo močnejše sinergije pri oblikovanju skupnih turističnih produktov. Na ustanovni skupščini so zbrani za predsednico skupščine soglasno podprli direktorico Zavoda za turizem Ptuj, Tanjo Srečkovič Bolšec.