Študijska tura - grad Borl

Študijska tura italijanskih novinarjev po destinaciji Štajerska


Članek vam bo vzel 3 minute

Od petka, 31. maj  do ponedeljka 3. junija smo Italijanskim novinarjem predstavili destinacijo Štajerska.

Študijsko turo so začeli s kulinaričnim doživetjem v priznani Restavraciji Mak. Po okusnem obroku se je skupina podala na sprehod po mestnem jedru v družbi lokalnega vodnika, ki je predstavil bogato zgodovino mesta, vključno z ogledom Najstarejše trte na svetu. Sledil je Wine & Cheese snack, kjer so novinarji lahko degustirali lokalna vina in sire. Večer se je zaključil s koncertom Beat project Rene Grajfonerja v okviru festivala Jazz 'ma mlade.

Vino in kulinarika Maribor
Maribor
Stara trta
Jazz 'ma mlade

Naslednji dan se je tura nadaljevala proti Pohorju. Novinarji so obiskali Turistično in eko kmetijo Pri Baronu, kjer smo jih pogostili z juho in sladico. Pot so nadaljevali proti Vodolam, kjer so obiskali Posestvo Sončni raj in uživali v pogostitvi z narezkom. Sledila je pot proti Sv. Ani, kjer jih je pričakala Grafonževa domačija z znamenito gibanico. Skok do Jeruzalema, kjer so obiskali Zidanico Malek in se udeležili degustacije vin. Sledila je organizirana večerja v restavraciji Taverna.

Študijska tura italijanskih novinarjev - Eko kmetija pri Baronu
Fontana vin Vodole
Grafonževa Domačija
zidanica Malek

Nedelja se je začela na Ptuju, kjer so spoznali utrip najstarejšega mesta v državi in si ogledali muzejske zbirke Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož na Ptujskem gradu, od koder je čudovit razgled na strehe hiš, Dravo in okoliške hribe. Pot so nadaljevali do Parka dediščine Cirkulane, kjer jih je pričakala dobrodošlica s haloško gibanico.

Študijska tura - Ptuj
Študijska tura - Ptuj
Študijska tura - Cirkulane
Študijska tura - Cirkulane

Sledilo je kosilo pri Veseliču in obisk Domačije Familija z degustacijo njihovih izdelkov ter transfer do gradu Borl z vodenjem po gradu.

Študijska tura - hrana
Študijska tura - Domačija Familija
Študijska tura - grad Borl
Študijska tura - grad Borl
Študijska tura - grad Borl

Pester dan so zaključili z vrnitvijo na Ptuj, obiskali so Kurentovo hišo, okušali vrhunska vina Kobal Wines, prisluhnili predstavitvi mitraizma v hotelu Mitra, obiskali Terme Ptuj in končali z večerjo v restavraciji Pomaranča.

Študijska tura italijanskih novinarjev po Štajerski je odlična priložnost za poglobljeno spoznavanje bogate kulturne in naravne dediščine tega dela Slovenije. Udeleženci so imeli priložnost okusiti lokalne kulinarične specialitete, obiskati zgodovinske in kulturne znamenitosti ter uživati v gostoljubju domačinov.