Kristjan Čeh - Najstarejša trta - Maribor

Kristjan Čeh, ambasador blagovne znamke Štajerska


Članek vam bo vzel 3 min

𝑉 𝑙𝑒𝑡𝑢 2024 𝑣𝑒𝑙𝑗𝑎 𝐾𝑟𝑖𝑠𝑡𝑗𝑎𝑛 𝑧𝑎 𝑒𝑛𝑒𝑔𝑎 𝑔𝑙𝑎𝑣𝑛𝑖ℎ 𝑘𝑎𝑛𝑑𝑖𝑑𝑎𝑡𝑜𝑣 𝑧𝑎 𝑧𝑙𝑎𝑡𝑜 𝑜𝑑𝑙𝑖𝑐̌𝑗𝑒 𝑛𝑎 𝑝𝑟𝑖ℎ𝑎𝑗𝑎𝑗𝑜𝑐̌𝑖ℎ 𝑂𝑙𝑖𝑚𝑝𝑖𝑗𝑠𝑘𝑖ℎ 𝑖𝑔𝑟𝑎ℎ 𝑣 𝑃𝑎𝑟𝑖𝑧𝑢.

Kristjan Čeh, orjak iz Podvincev, je aktualni evropski prvak in svetovni podprvak v metu diska. V letu 2022 je bil izbran med 10 najboljših atletov na svetu in bil okronan za slovenskega športnika leta 2022.

Skupaj smo za namen promocije Destinacije Štajerska posneli promocijski video naših lepih krajev. Nekaj utrinkov iz snemanja z vami delimo že danes.

Začeli smo v Zavrhu, kjer smo pekli gibanico in uživali v razgledu na čudovite Slovenske gorice. Pot nas je vodila čez ravno polje na Pohorje. Ustavili smo se pri Turistični kmetiji Baron kjer so nam za pot zavili pravo piknik culo. Ogledali smo si slap Skalca in uživali na prečudovitem razgledu na Štajersko prestolnico.

Zavrh, gibanica, Kristjan Čeh, Slovenske gorice
Turistična kmetija Baron, Kristjan Čeh, piknik cula, Ravno polje
Slap Skalca, Kristjan Čeh, Pohorje
Pohorje, Kristjan Čeh

Z Mariborskimi flosarji smo pluli po reki Dravi, se ustavili pri Najstarejši trti na svetu in si privoščili kozarček žlahtne penine. V UGM smo si ogledali razstavo Spekter in se na večerjo odpravili v gostilno Vernik.

Mariborski flosarji, Kristjan Čeh, Drava, Maribor
Najstarejša trta, Kristjan Čeh, Maribor
UGM, Kristjan Čeh, razstava Spekter, Maribor
Gostilna Vernik, Kristjan Čeh

Drugi dan smo si ogledali najstarejše mesto v Sloveniji, se s kolesom podali med vinorodne griče Haloz in se odpeljali do obnovljenega gradu Borl.

Ptuj, Kristjan Čeh
Kristjan Čeh, kolesarjenje po vinogradu, Haloze
Kristjan Čeh, Grad Borl
Kristjan Čeh, Grad Borl, dobrote Haloz

Okrepčani z lokalnimi dobrotami smo v Ormoških lagunah opazovali ptice in se podrobneje pozanimali o ogroženih vrstah ter prisluhnili glasovom različnih vrst, ki živijo v naših lepih krajih. Snemanje smo zaključili v gradu Ormož, kjer smo se v vinoteki pozanimali o številnih nagrajenih vinih Jeruzalema in celotne Vinorodne Štajerske ter najboljše tudi degustirali.

Ormoške lagune, Kristjan Čeh, opazovanje ptic, Jeruzalem Slovenija
Opazovanje ptic, Kristjan Čeh, Ormoške lagune
Ormož, vinoteka, Kristjan Čeh, Jeruzalem Slovenija
Ormož, vinoteka, Kristjan Čeh, Jeruzalem Slovenija