miza-za-stiri_korenje_maribor-pohorje_slovenija_jure-brloznik

Michelin in Gault & Millau

Michelinova zvezda

Štajerska je sinonim za kulinarične užitke, kjer se prepletajo tradicija, vrhunske sestavine in sodobni pristopi kuharskih mojstrov. Ta slikovita slovenska regija se vse bolj uveljavlja na svetovnem gastronomskem zemljevidu, saj se ponaša z odličnimi restavracijami, ki prejemajo priznanja priznanih kulinaričnih vodnikov Michelin in Gault & Millau. Michelinov vodnik je tudi v Štajerski prepoznal izjemno restavracijo Hišo Denk, ki je prejela Michelinovo zvezdico.

Hiša Denk

michelin_three stars

Hiša Denk, biser slovenske kulinarike v Zgornji Kungoti, navdušuje z drzno prefinjenostjo že od leta 1972. Chef Gregor Vračko, mojster detajlov in okusa, ustvarja vrhunske jedi, v katerih se prepletajo lokalna tradicija in svetovni vplivi. Vsaka sestavina je skrbno izbrana, vsaka prezentacija dovršena, vsak krožnik poklon ljubezni do kuhanja. Moderna arhitektura in idilično okolje dopolnjujeta doživetje, ki preseže pričakovanja. To je »fine dining« po slovensko – srčno, vrhunsko, nepozabno.

Hiša denk
Hiša denk

"Michelin recomended" restavracije

Gault&Millau

Gault & Millau, priznani francoski kulinarični vodnik, ocenjuje restavracije na lestvici od 1 do 20 točk, pri čemer višje ocene prejmejo restavracije, ki navdušujejo s svojo inovativnostjo, tehnično dovršenostjo in kakovostjo sestavin. V Štajerski se ponašamo z več restavracijami, ki so prejele visoke ocene in oznake "toques" (kape), kar pomeni, da sodijo med najboljše gastronomske destinacije v regiji.

Najboljše POP restavracije po izboru Gault & Millau