MARO Wine

MARO Wine

MAROMAšina ROdbina - predstavlja tradicijo vinarstva močne vinarske rodbine iz 17. stoletja.

Sinergija spoštovanja tradicije preteklih rodov, znanja, naravne predelave grozdja ter ohranjanja naravne harmonije okusa in arome.

Zgodovina

Tradicija vinarstva rodbine MURSA po pisnih virih sega v začetek 17. stoletja, ko vinogradniško in vinarsko delovanje Valentina Murse zasledimo v ›Gorniškem registru križniške komende Velika Nedelja‹ iz leta 1613. 

 

Rodovnik družine Mursa skozi stoletja osvetljuje ustvarjalno podobo posameznikov, ki so tako ali drugače prispevali k razvoju družbe, njenega gospodarskega, političnega in kulturnega življenja. Posebno mesto zavzema v 19. stoletju delujoči Josip Mursa, ki je z življenjem in delovanjem zaznamoval svoj čas kot izjemen gospodarstvenik. Svoja vina in penine z lastno etiketo je stekleničil v prvi polovici 20. stoletja in jih izvažal na Madžarsko in v Avstrijo.

 

MAša Samec, potomka ROdbine Mursa, nadaljuje tradicijo vinarstva s spoštovanjem naravnih danosti odličnih vinogradniških leg, z ohranjanjem izvornih značilnosti grozdnih sort in s skrbnim negovanjem vina skozi proces zorenja v kleti.

maro
maro
VINOGRADI in TERROIR

Na vzhodnem, sončnem delu Slovenije, v vinorodnem okolišu Štajerska Slovenija, natančneje v ljutomersko-ormoških goricah se razprostirajo MARO vinogradi, ki jih je Maša podedovala od svojega dedka, arhitekta Dušana Samca, vnuka Josipa MURSE.

.

 

Vinograd rumenega muškata, sauvignona in lokalne sorte šipona se razprostira na idealnem zahodnem srednje strmem pobočju Nunske grabe. Jugovzhodno strmo pobočje Strezetine na nadmorski višini 300 m zagotavlja idealne pogoje za rast  modrega pinota, chardonnaya in belega pinota. 

 

Ročna trgatev zagotavlja najkakovostnejšo osnovo za proizvodnjo odličnega vina.

maro
maro
VINA MURSA kleti MARO

Klet MARO v svojem izboru ponuja rdeče, rosé in bela vina različnih sladkornih stopenj: suha, polsuha in polsladka. Vina so aromatična, kar se izraža v razkošju sadnih, cvetnih in rastlinskih vonjav. V okusu so vina živahna zaradi osvežilne kisline, prefinjeno polna in ekstraktno bogata.

 

V podobi etikete vin znamke MURSA je abstrahirana originalna poslikava mozaične ploščice proizvodnega programa Josipa MURSE iz leta 1895. 

maro
maro

Kako do nas

Strezetina 28, 2259 IVANJKOVCI

Strezetina 28, 2259 IVANJKOVCI/ Ljubljanska cesta 75, 3000 CELJE/ T +386 40 870 980/ info@maro-wine.com

Ptuj40min
Maribor 1h
Ljubljana 2h
Dunaj3h 30min