Mariborsko Pohorje

Pohodništvo na Pohorju

Mariborsko Pohorje se vzpenja nad južnim delom Maribora in predstavlja privlačno turistično, športno in rekreacijsko središče tako v zimski kot poletni sezoni. Na Pohorju in pod njim je na razpolago pestra ponudba koč, lokalov in hotelov, kjer imate na voljo wellness razvajanje.

Bike park Pohorje sestavljajo različno dolge in zahtevne proge, ki omogočajo drzne spuste z gorskimi kolesi. Modra proga Flow je primerna tudi za manj izkušene uporabnike. Izkušeni in profesionalni gorski kolesarji se lahko preizkusite na rdeči progi Red line in črni World cup. Ob spodnji postaji gondole je na razpolago še lažja krožna proga Pump track.

Mariborsko Pohorje skupaj z Arehom velja za največje zimsko središče v Sloveniji. Še zlasti se je uveljavilo kot priljubljeno družinsko smučišče. Ponuja 42 km smučarskih prog. Na Ruškem Pohorju na Arehu je urejenih približno 6 km tekaških prog. Vzpenjača (gondola) je dostopna z mestnim avtobusom. Ponujajo nočno smuko. Možna je tudi izposoja smučarske opreme. Obiskovalcem še ponujajo tek na smučeh, sankanje, spuste s pležuhi in druge zimske radosti.

Pa še nekaj informacij za kolesarjenje. Z zgornje postaje Pohorske vzpenjače poteka Pohorska kolesarska transverzala, kolesarska pot Bellevue je najkrajša krožna kolesarska pot, ki povezuje Areh in Bellevue, čez Mariborsko Pohorje pa poteka tudi Slovenska turnokolesarska pot.

mb
deksanje pohorje
pohorje

— Kako do nas

2342 Ruše

Ptuj35min
Ljubljana 1h 50min
Zagreb2h
Dunaj3h 15min