Maribor, Pohorje, Drava
Maribor logo

Destinacija

Maribor

Mesto Maribor se nahaja ob reki Dravi v objemu zelenih gozdov Pohorja in slikovitih vinorodnih gričev. Vabljeni v turistično destinacijo Maribor!

Maribor_Mapa

Štajerska prestolnica

Obiščite Maribor, mesto najstarejše trte na svetu. Središče slovenske Štajerske navdihuje s svojo bogato zgodovino, raznoliko kulturo in iskreno srčnostjo ljudi. V objemu zelenih gozdov Pohorja in slikovitih vinorodnih gričev, vas popelje na dogodivščino ob reki Dravi.

Vrhunska kulturna ponudba, številni festivali in bogate zgodovinske ter kulturne korenine je moč slutiti na vsakem koraku, mnogo pa ponudi tudi športnim navdušencem.

O bogati vinski tradiciji pričajo Guinnessova rekorderka, najstarejša trta na svetu, ki se bohoti v mestnem jedru, in okoliške vinske ceste. In le kdo ob misli na Mariborsko Pohorje ne pomisli tudi na adrenalinski spust po belih strminah?

V tekmovanju za najboljšo evropsko destinacijo v letu 2023 je Maribor zasedel odlično 3. mesto in prejel naziv najboljše evropske kulinarične destinacije. 

Najboljša kulinarična destinacija v letu 2023

Maribor med top 3 najboljšimi evropskimi destinacijami v 2023!

V tekmovanju za najboljšo evropsko destinacijo v letu 2023 je Maribor zasedel odlično 3. mesto in prejel naziv najboljše evropske kulinarične destinacije

Maribor
Vino in kulinarika Maribor
Najstarejša trta na svetu

450-letna vinska trta, ki raste v najstarejšem predelu Maribora je največja turistična znamenitost mesta.

Najstarejša trta na svetu je od leta 2004 vpisana tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

maribor
maribor
Festival Lent

Že več kot četrt stoletja se ob začetku poletja tu odvija žanrsko pisana, a usklajena paleta prireditev, na kateri vsakdo najde kaj zase. Operne in baletne, gledališke in plesne predstave, jazzovski koncerti, koncerti klasične glasbe, glasba sveta, kantavtorski koncerti, koncerti šansonov in etno glasbe, folklorni večeri, predstave uličnega gledališča, poletni kino, športne dejavnosti ter prireditve in dejavnosti za otroke.

Festival LENT
maribor
Maribor

Predvajaj video

Mestno smučišče

Mariborsko Pohorje skupaj z Arehom velja za največje zimsko središče v Sloveniji. Vzpenjača (gondola) je dostopna z mestnim avtobusom. Pozimi osuplja s popolnimi kulisami zimske pravljice in mehkimi belimi pobočji, poleti pa nudi več kot 240 km kolesarskih povezav, gosto mrežo pohodniških poti, aktivna doživetja in oddih za dobro počutje ter raj za adrenalinske navdušence.

deksanje pohorje
Aktivne počitnice Pohorje Maribor
Piramida

Polurni vzpon iz Mestnega parka na 386 metrov visok mestni grič, zasajen z vinogradi, vas bo nagradil z izjemnim razgledom na Maribor in širšo okolico s Pohorjem in Dravskim poljem.

Piramida
Piramida Maribor
Energijska pot Bolfenk

Energijska pot na Mariborskem Pohorju, ki se prične nedaleč od zgornje postaje Pohorske vzpenjače, nas vodi po sedmih zdravilnih točkah prostranih pohorskih gozdov. Začutite naravo ter spodbudite delovanje svoje telesne energije!

Bolfenk - Pohorje
Bolfenk
maribor
maribor
maribor
maribor
maribor
maribor
maribor
maribor
maribor
maribor
maribor
mb
Splavarjenje, reka Drava
maribor
maribor

Kako v Maribor

Maribor je lahko dostopen, saj leži na križišču pomembnih evropskih poti.

Ljubljana1h 30min
Ptuj30min
Celje45 min
Dunaj3h
Zagreb1h 30min
Budimpešta3h 30min
Gradec1h