Aktivne počitnice

v Mariboru

mb

Maribor

Aktivne počitnice

Z edinstveno lego v objemu mogočnih pohorskih gozdov in sončnih vinskih gričev je Maribor priljubljena destinacija za ljubitelje rekreacije, športa in adrenalina. Skok na zeleno Pohorje navdušuje pohodnike in kolesarje, pa tudi ljubitelje miru in naravnih lepot. Pozimi se Mariborsko Pohorje pobeli v enega največjih smučarskih centrov Slovenije – iz središča mesta do 10 minut oddaljenega vznožja Pohorja in spodnje postaje žičnice Pohorska vzpenjača pa vas pripelje celo mestni avtobus.

Maribor aktivne počitnice
maribor
Na adrenalinska doživetja vabijo tudi številni parki: bike park, skate park, wake park, vodni park, pustolovski park … Ne zamudite športno-rekreativnega duha Maribora, ki je tudi mesto vrhunskih športnikov in športnih ekip ter nepozabnih (mednarodnih) športnih dogodkov!
Mestno smučišče

Mariborsko Pohorje skupaj z Arehom velja za največje zimsko središče v Sloveniji. Vzpenjača (gondola) je dostopna z mestnim avtobusom. Pozimi osuplja s popolnimi kulisami zimske pravljice in mehkimi belimi pobočji, poleti pa nudi več kot 240 km kolesarskih povezav, gosto mrežo pohodniških poti, aktivna doživetja in oddih za dobro počutje ter raj za adrenalinske navdušence.

deksanje pohorje
Mariborsko Pohorje
Nogometna prestolnica

Nogometni klub Maribor in stadion Ljudski vrt, ki se nahaja v samem središču mesta, sta simbola štajerske prestolnice. Mesto živi za nogomet in diha z domačim nogometnim klubom ter je bilo prizorišče številnih pomembnih nogometnih mejnikov. NK Maribor je najtrofejnejši nogometni klub v Sloveniji in celo trikratni udeleženec elitnega tekmovanja Liga prvakov (1999, 2014 in 2017). Ogled tekme na vijoličnih tribunah Ljudskega vrta je moč začiniti tudi z vrhunskima vinom in kulinariko, medtem ko je posebno doživetje tudi izjemno nogometno vzdušje na mariborskih ulicah in trgih.

maribor
NK Maribor