Hero destination
Jeruzalem Slovenija logo

Destinacija

Jeruzalem Slovenija

Lokalna kakovost s prleško zgodbo, z domačnostjo in gostoljubnostjo, na način kot ga doživljamo in živimo lokalni prebivalci.

Jeruzalem_Mapa

Pri nas čas teče drugače

»Dežela, čudovita kakor iz lepih sanj – tista moja domovina tam doli …« je pred stotimi leti zapisal Franc Ksaver Meško, eden od znamenitih ljudi s koreninami v naših krajih. Smo del Prlekije, dežele toplih, odprtih ljudi, znamo živeti, se veseliti in tudi jokati, če je treba, smo srčni in družabni ljudje s prirojenim smislom za humor ter dobro privoščimo tudi drugim.

Stoteri vinski griči, na njih pa topoli, tukaj jih imenujemo palme, zaselki in posamezne hiše, tu in tam cerkvica ter nekdanje gosposke hiše – dvorci z vinskimi kletmi.

Doživite naravo z žvrgolenjem ptic, razigranimi glasovi ob reki Dravi in pesmijo klopotcev v vinogradih.

Najbolj zanimiva in obiskana turistična pot je vinska cesta, kjer se kot čarobna veduta postavlja prav Jeruzalem. Na njej lahko obiščete številne vinarje in okusite različna vina, med njimi ima poseben ugled tradicionalna in udomačena sorta šipon. Družbo mu delajo številne druge sorte, tako svetovne kot udomačene: laški rizling, sauvignon, renski rizling, chardonnay, traminec, sivi pinot, modri pinot, modra frankinja ... Pri nas rastejo in zorijo vina za vse okuse sveta!

Destinacija Jeruzalem

Predvajaj video

Martinovanje v Jeruzalem Slovenija

Oktobra se končujejo trgatve, v prvih dneh novembra pa naši kraji dobesedno oživijo. Za nas je Martinovanje največji lokalni praznik, povezan s tradicijo, vinogradništvom in vinarstvom, povezan s hvaležnostjo in veseljem nad vsem, kar smo skozi leto pridelali in doživeli. Čudovito je, ko to veselje lahko delimo z vami - obiskovalci od blizu in daleč.

Martinovanje v Ormožu
Šipon
grad ormož
ormoške lagune
jeruzalem slo
jeruzalem slo
jeruzalem
jeruzalem
jeruzalem
jeruzalem
jeruzalem
jeruzalem
jeruzalem
jeruzalem

Kako v Jeruzalem Slovenija

Kako priti v Jeruzalem Slovenija iz večjih okoliških krajev

Ptuj30min
Maribor1h
Ljubljana2h
Gradec1h 30 min
Dunaj3h 30min
Zagreb1h 30min