protner

Hiša Joannes Protner

Vsaka družina jo ima, tradicijo. Zgodovina naše kmetije sega kar pet rodov nazaj. Čas je naredil svoje, rodile so se nove generacije na katere se prenaša ljubezen do trte. Naša zgodba ima začetek, nima pa konca. Ima podpis. Z vsakim letnikom ustvarjamo svoje razumevanje terroirja in se s tem zavedamo, da je vinu Zemlja mati, Sonce oče in vinar Usoda.

Naši vinogradi

Hiša Joannes Protner se nahaja pet kilometrov iz centra Maribora, v smeri Malečnika  Z vinogradništvom se intenzivno ukvarjamo že dobra tri desetletja in imamo vsega skupaj 18 ha vinogradov.

Vinogradi so stari vse do 45 let in se bohotijo na treh čudovitih legah Vodole, Šempetrska gorca in Celestrina. Z letom 2019 smo pridobili Eco certifikat za del vinogradov. Nadaljnjih 6 ha je sedaj v ekološki pridelavi in s tem skušamo strmeti k novemu začetku naše obstoječe zgodbe, želimo jo nadgraditi.

protner
protner
Degustacije

Vljudno vas vabimo na našo teraso, ki leži neposredno nad našimi vinogradi s čudovitim razgledom, kjer se lahko sprehodite po naših vinogradih, začutite našo družinsko tradicijo, vdihnete naravo in okušate vino z lokalnimi dobrotami.

protner
protner
Klet Joannes Protner

Klet Joannes Protner se nahaja samo nekaj kilometrov iz centra mesta Maribor, na mariborski vinski cesti s čudovitim razgledom po dravski dolini in na hribovje Pohorja z znanim smučarskim središčem. Več kot 200 let staro vinsko klet smo leta 1999 razširili. Stari del kleti sedaj služi kot prostor za degustacije in hrambo arhivskih vin. Nekatera vina zorijo v hrastovih sodih najmanj 6 mesecev, nekatera od njih gredo na trg komaj po 2 letih, ostala vina zorijo v inox posodah ali v sodih iz akacije.

protner
protner

— Kako do nas

Vodole 34, 2229 Malečnik

Vodole 34, 2229 Malečnik/ vino@joannes.si/ +386 (0)41 654 305

Ptuj35min
Maribor 15min
Ljubljana 1h 30min
Dunaj2h 50min