Vino Gaube

Vinarji

Gaube Špičnik

So stvari, ki jih nikoli ne spoznamo, so ljudje, ki ostanejo skrivnostni in so zgodbe, ki nimajo konca…. In zgodba o vinu je tista, ki vedno znova piše nova poglavja. Zgodba, ki jo soustvarjamo vinarji skupaj z nepredvidljivo naravo.

Poznani smo kot proizvajalci svežih, sadnih vin, kjer pridejo lepo do izraza sortne značilnosti posameznega vina – temperaturne razlike med dnevom in nočjo v času dozorevanja grozdja , pa dajejo štajerskemu vinu posebno svežino.
Grozdje pridelujemo z veliko ročnega dela v vinogradu, tako da vsak trs resnično čuti senco svojega vinogradnika.

Zgodovina

Zgodovina vinogradništva na naši kmetiji sega že nekaj rodov nazaj a se je vmes tradicija pridelave žal prekinila, tako da smo s polnitvami lastnih vin pričeli šele v letu 1992. Veliko se je od takrat spremenilo, le pripadnost trti in vinu je ostala ista.

Vinorodni griči

Donačka gora

Srčna lega

Naša domačija se nahaja ujeta v amfiteatru svečinskih goric, na Špičniku, tik pod znamenito cesto, ki med vinogradi zariše obliko srca. Lega, tla in ugodni klimatski pogoji nam na skoraj 9 hektarjih vinogradov omogočajo pridelavo širokega spektra različnih tipov vin, s katerimi lahko zadovoljimo vaš okus.

gaube
gaube
Bogata izbira vin

Izbirate lahko med svežimi, mirnimi in v glavnem suhimi vini, peninami pridelanimi po klasični metodi, ponudimo pa vam lahko tudi bolj polna, zrela vina linij Kaspar in Emanuel in pa rdeče vino Modri pinot.

gaube
gaube
Kulinarično razvajanje

Z rezervacijo se lahko prepustite tudi našemu kulinaričnemu razvajanju, kjer lahko pokušate naša vina ob 4 ali 5 hodnem degustacijskem meniju. Hkrati lahko sprejmemo maksimalno 24 oseb.

gaube
gaube

— Kako do nas

Špičnik 17, 2201 Zgornja Kungota

Špičnik 17, 2201 Zgornja Kungota, Slovenija Email: vinarstvo.gaube@siol.net Prodaja vina: 041 747 151 (Alojzij) Gastronomija: 041 526 511 (Klavdija) Rezervacije: 051 617 988 (Patrik)

Dunaj3h
Ljubljana 1h 50min
Maribor 35min
Ptuj50min