dveri pax

Dveri-Pax

Največji vinar v okolici Maribora

V vinski kleti Dveri-​Pax nadaljujejo z več kot 800 - letno benediktinsko tradicijo vinarstva na območju severovzhodne Slovenije.

Vinsko klet Dveri-Pax najdete, v vasi Jarenina  15 km iz Maribora proti meji z Avstrijo. V zadnjih letih so postali največji vinar v okolici Maribora, saj obdelujemo 73 hektarjev lastnih vinogradov.

Strast ujeta v steklenici

Vinska klet Dveri-Pax je v zadnjih letih postala ena najsodobnejših vinskih kleti v Sloveniji. Vrhunsko kakovost vin dokazujejo številna priznanja z mednarodnih ocenjevanj, kjer posegajo po najvišjih odličjih. Poleg šipona in sauvignona, modrega pinota, so tudi njihova peneča vina prejela najvišje ocene na mednarodnem ocenjevanju Decanter World Wine Awards v Londonu.

dveri pax
dveri pax
Vinoteka Dveri-Pax

V  obnovljenem čudovitem dvorcu iz 16. stoletja, vas v grajski vinoteki razvajajo z vrhunskimi vini in prigrizki.

 

K pokušinam vin sodijo okusni prigrizki.

 

Ker v vinski kleti gojijo kulturo spoznavanja številnih okusov ter njihovega prepletanja, je poskrbljeno, da bodo vinske prvence pospremili tudi odlični prigrizki, ki so jih obogatili z ekološko pridelano zelenjavo z grajskega vrta.

dveri pax
dveri pax
Restavracija Dveri-Pax

V Restavraciji Dveri-Pax razvajajo goste v obokani kleti obnovljenega, več kot 450 let starega dvorca. Posestvo je znano predvsem po odličnih vinih in ker ljubezen gre skozi želodec, so pripravili tudi stalno kulinarično ponudbo pod vodstvom chefa Gregorja Šagija.

 

Njegovi krožniki so dovršene kombinacije, obogatene z zelišči in začimbami z grajskega vrta.
Vrhunska vina in kulinarika privabljata na posestvo vedno nove goste, ki so predvsem v poletnih mesecih razvajani dobesedno v naravi.

 

V letu 2023 so ocenjevalci Gault Millau restavracijo ocenili s tremi kapami.

 

Delovni čas restavracije Dveri-Pax:

ČE – PE    17:00  -  22:00

SO – NE   12:00  -  17:00

dveri pax
dveri pax
Kontakt

Dveri-Pax

Polički vrh 1

2221 Jarenina

 

T: 02 644 00 82

M: 031 789 100

E: office@dveri-pax.com

 

www.dveri-pax.com

dveri pax
dveri pax

Kako do nas

Polički vrh 1, 2221 Jarenina

Ptuj45min
Maribor 20min
Ljubljana 2h
Dunaj2h 40min