Dogodki

Žametna večerja med vinogradi

žametna večerja

Maribor

Maribor center / Ob vinogradu pod Kalvarijo
04.06.2024 16:00 → 04.06.2024 19:00
Vrhunska gastronomija na najdaljši mizi med vinogradi.

Datum: torek 4. junij 2024 ob 18. uri
(z nadomestnim terminom 6. junij 2024)
Lokacija: Maribor pod Kalvarijo (posestvo Biotehniške šole Maribor)

Doživite bogato kulinarično tradicijo, kakovostne lokalne pridelke, odlična vina in vrhunski gastronomski dogodek - Žametno večerjo med vinogradi. 

Tudi letos vas vabimo na edinstveno kulinarično popotovanje, kjer se bogata tradicija sreča z inovativnimi pristopi. Pod soncem obsijanimi vinogradi znamenite mariborske Kalvarije se bo razprostirala 70 metrov dolga miza, obložena z vrhunsko kulinariko in izbranimi štajerskimi vini, postreglo pa vam bo več kot 100 dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor ter študentov Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor

Na dogodku bodo sodelovali trije priznani vrhunski slovenski chefi, ki bodo s pomočjo mladega upa iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor in mladega upa iz Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor pripravljali izvrstne jedi iz svežih in lokalno pridelanih sestavin. Jedilnik bo vključeval tradicionalno slovensko kot tudi sodobno in mednarodno kuhinjo, zaokrožila pa ga bodo najboljša lokalna vina. Letos bosta na Žametni večerji med vinogradi sodelovala tudi dva mlada talenta iz strežbe, ki bosta s svojim svežim znanjem in energijo očarala goste, prikazala inovativne načine prezentacije jedi in pijač ter poudarila pomembnost razumevanja gostoljubja. Tako s sodelovanjem mladih talentov izrazimo podporo mladi generaciji v gostinstvu in poudarimo pomembnost prihodnosti slovenske gastronomije.

Prepustite se gurmanskim užitkom v družbi 150 gostov in okusite vrhunskost slovenske kuhinje ter uživajte v štajerskih vinih, ki bodo skrbno izbrana poskrbela za dovršeno simfonijo okusov.

Družite se z ljubitelji dobre hrane in vina v sproščenem in elegantnem vzdušju. Žametna večerja med vinogradi ni le večerja, ampak nepozabno doživetje! 

Soorganizatorji prireditve so: Zavod za turizem Maribor, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, Biotehniška šola Maribor in podjetje za organizacijo dogodkov Factumevent.

* V primeru slabe vremenske napovedi je nadomestni termin dogodka 6. junij 2024.