Dogodki

Opera na gradu Borl

opera

Haloze

Grad Borl, Dolane 1, 2282 Cirkulane
14.07.2024 17:00 → 14.07.2024 21:59

nedeljo, 14, julija ob 19. uri bo na gradu Borl dogodek v seriji koncertov Opera na gradu. Zazvenele bodo napolitanske pesmi (canzone) v izvedbi mladih opernih pevcev iz Slovenije in tujine, ki se bodo v tednu do koncerta intenzivno izpopolnjevali na opernem masterclassu z Medeo Iassonidi na Ptuju.

Gostje večera bod člani Komornega zbora KOR.

 Medea Iassonidi Masterclass je edinstven program za pevce, ki želijo študirati in razumeti operni repertoar na višji ravni. Program vodi strokovnjakinja Medea Iassonidi z več kot 40-letnimi izkušnjami kot vokalna trenerka. Programa se udeležijo nadarjeni operni pevci, ki se pripravljajo stopiti na profesionalni oder.

MEDEA IASSONIDI
sopran, vokalna trenerka, vodja kastinga in članica žirije za TV oddajo "Big Opera"
Kot vokalna pedagoginja in pianistka je nekaj let sodelovala s SNG (Mariborska opera v Sloveniji) z maestrom F. Roso in režiserjem PF Maestrinijem. Pevci, ki jih poučuje, ustvarjajo kariere na velikih opernih odrih: Nadine Kucher, sopran – Grand Prix pevskega tekmovanja v Cardiffu (nato Violetta pod vodstvom maestra Barenboima itd.); Zarina Abaeva, sopranistka na festivalu v Baden-Badnu (dirigiral Teo Currentzis v »La Boheme« in Requiemu G. Verdi), nedavno v Bologni (Teatro Comunale) kot Cio-Cio San z maestrom D. Orenom; Nadežda Pavlova - Salzburški festival (Donna Anna v "Don Giovanniju" - režija R. Castellucci in maestro T. Currentzis), Hamburška opera ("Rigoletto" in "Don Giovanni"), Zürich, Helsinki - "Traviata", Munchen-Konstanze v Mozartovi "Ugrabitev iz Serala".
Med pevci, s katerimi je sodelovala, so: tenorji Azer Zada, Iwan Gyngazov, Boris Rudak; baritoni Enchbat Tuvshinzhargal, Konstantin Suchkov, Fernando Araujo; mezzo Natalia Lyaskova.

SVETLANA JAN
korepetitorka, operna trenerka v Narodnem gledališču v Pragi Svetlana Jan je diplomirala iz klavirja na konservatoriju v S-Peterburgu. 11 let je bila trenerka in korepetitorka opernega gledališča S-Peterburškega konservatorija. Nato v Slovaški nacionalni operi v Bratislavi. Več kot 25 let je korepetitorka , operna trenerka v Narodnem gledališču v Pragi . Sodelovala je z dirigenti: B. Gregor, O. Lenard, Ch. Konig E. Dovico, Y. Alexa, H. Griffiths, L. Swarovsky G. Croci, HM Forster, J. Kizlink, R. Jindra

Vstopnice je možno predhodno rezervirati v recepciji gradu Borl.
Vstopnina 8 €

Več informacij o dogodku: https://shorturl.at/gytQB