Dogodki

ODPRTA KUHNA julij 2023

ODPRTA KUHNA julij 2023

Ptuj

Mestni trg, Ptuj, Ptuj
21.07.2023 22:00

OKUSI SLOVENIJE IN SVETA NA ENEM MESTU
Karavana Odprte kuhne, edinstvene kulinarične tržnice, ki je obnorela slovensko in mednarodno kulinarično sceno, se rada ustavi tudi na Ptuju. Je prava zakladnica domače slovenske kuhinje, sodobne kulinarike, eksotičnih okusov daljnih dežel in butičnih slaščic.

Vesela druščina bo na Mestni trg priropotala v soboto, 22. julija 2023.
Poskrbela bo za nova doživetja, pospremljena z dobrotami najboljših obedovalnic daleč naokoli.
Razvajali se bomo ob slastnih obrokih, osvežujočih pijačah, fini glasbi in odličnem vzdušju priljubljene kulinarične tržnice, ki od leta 2017 do danes v najstarejšem slovenskem mestu gostuje že desetič.
Izbira slastnih jedi bo tudi tokrat pestra, saj bo več kot dvajset obedovalnic iz vse Slovenije postreglo s svetovno kulinariko, domačimi jedmi, dobrotami z žara in posladki za povrh. Na svoj račun bodo prišli tako mesoljubi ter ljubitelji rib in morskih sadežev kot tudi vegetarijani in vegani.
V skrbi za okolje bodo vse jedi in pijače postrežene izključno v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži.

Kulinarični dogodek bo imel tudi dobrodelno noto.
Vabljeni, da se sprehodite med stojnicami, naužijete gurmanskih poslastic, poveselite s starimi znanci in nazdravite poletju!
Naslednja priložnost za uživanje v gurmanskih presežkih Odprte kuhne bo 7. oktobra 2023, ko se karavana ponovno vrne na ulice najstarejšega mesta.

Dogodek organizira Odprta kuhna v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj
Foto: Odprta kuhna