jeruzlem

Aktivne počitnice

Odkrijte razburljive dogodivščine na prostem
Štajerska ponuja obilo možnosti za aktivnosti na prostem. Ne glede na to, ali se podajate na slikovite pohodniške poti na Pohorju, Kozjaku, Boču ali Donački gori, kolesarite po Dravski kolesarski poti, med vinogradi ali gozdovi Pohorja ter uživate v razburljivih vodnih športih, Štajerska nudi neskončne priložnosti za adrenalinske navdušence.
Osvobodi misli na Pohorju

Zakaj kolesariti?

+ Pohorje je prepleteno z raznovrstnimi kolesarskimi potmi.

+ Na Pohorju je nemalo razglednih točk, na katerih vas bo za trud nagradil prelep razgled.

+ Možna je izposoja koles - odločitev za hitro rekreacijo ali izlet je tako lahko tudi spontana.

+ Z električnimi kolesi lahko podaljšate vaš izlet, brez da bi vam zmanjkalo energije.

+ Adrenalinske vožnje po Bike parkih so nekaj, česar ne boste pozabili.

pohorje
areh
Bike Jeruzalem

Bike Jeruzalem poteka med mehko zaobljenimi vinskimi griči s terasastimi vinogradi, mimo mešanih gozdov in čudovitih razgledov.

 

Dih jemajoči so pogledi na Svetinje in Jeruzalem z romarsko cerkvijo, ki postrežejo s pisano paleto barv iz katerih se jeseni zaslišijo pojoči klopotci in kjer se v kozarcih zalesketa žlahtna vinska kapljica.

Bike Jeruzalem kolesarjenje
Jeruzalem kolesarjenje Roglič
Kolesarjenje na Ptuju

Idilično naravno okolje ob reki Dravi je odlična kulisa za raznovrstna kolesarska doživetja. Urejene kolesarske poti in s prometom manj obremenjene ceste v okolici Ptuja so idealne za rekreativne kolesarje, ki uživajo v lepih razgledih. Gričevnate Slovenske gorice in Haloze pa bodo v izziv vsem, ki uživajo v premagovanju klancev.

Kolesarjenje Ptuj
kolesarjenje Ptuj Roglič
Dravska kolesarska pot

Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med Podvelko in Lovrencem na Pohorju je slovenski del poti primeren za bolje pripravljene kolesarje. Priporočljiva je uporaba treking in električnih kolesa. Ena izmed zanimivejših pustolovščin, ki jo velja doživeti ob kolesarjenju, je tradicionalno splavarjenje na reki Dravi.

Dravska kolesarska pot DravaBike
Kolesarjenje Drava Bike
S kolesom po Mariboru

Drugo največje mesto v Sloveniji in njegova okolica sta prepletena z raznovrstnimi kolesarskimi potmi. Možna je izposoja tako običajnih kot tudi električnih koles. Z električnimi kolesi lahko podaljšate vaš izlet, brez da bi vam zmanjkalo energije. Odkolesarite po Poti Stare trte in odkrijte bogato vinsko tradicijo Maribora. Podajte se med vinorodne griče ali na Pohorje na okušanje domačih lokalnih dobrot. Ljubitelje adrenalina pa čakajo divje strmine Pohorja.

maribor
Aktivne počitnice Pohorje Maribor
Pohodništvo

Gosta mreža pohodniških poti
Z vsakim korakom boste bliže svojim mislim in z vsakim korakom dlje od skrbi. Privlačen cilj za pobeg od stresnega sveta, ki obljublja mir in sprostitev.

  • Čudovita narava, ki skriva pester rastlinski in živalski svet.
  • Pohorski pragozd, Lovrenško, Črno in Ribniško šotno barje z jezeri, bistra Lobnica, mogočni slapovi, visokogorski travniki - planje …
  • Prelepi pogledi z razglednih točk in vrhov.
  • Zgodbe in legende, ki izlet popestrijo tudi otrokom.
  • Domača lokalna hrana in gostoljubnost.
pohorje
pohorje
Lenart
aktivne počitnice Ptuj Puresport
jahanje na Dravi
Drava
Pohodništvo na Pohorju
Bike park Pohorje
Betnava zipp line
Dravska kolesarska pot DravaBike
Kolesarjenje na Pohorju
Kolesarske poti Štajerske

Odpravite se na pot po Štajerski s kolesom in se zapeljite ob Dravi, po Pohorju ali med vinorodnimi griči.

Dravska kolesarska pot DravaBike
jeruzalem