Aktivne počitnice

na Ptuju

ptuj

Ptuj

Aktivne počitnice

Ptuj tako z okoliškimi griči kot z obdravsko ravnico nudi čudovite priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

ptuj
ptuj
Ptuj tako z okoliškimi griči kot z obdravsko ravnico nudi čudovite priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa.
Vinorodni Mestni Vrh z vinogradi, sadovnjaki ter panoramskimi razgledi na najstarejše slovensko mesto preseneča tako pohodnike kot kolesarje.
Pohodništvo je idealen način raziskovanja, saj mreža dobro označenih poti pelje mimo številnih spomenikov naravne in kulturne dediščine. Med najbolj obiskanimi potmi so Pot na Mestni Vrh, Slovenjegoriška planinska pot ter Jakobova pot.
Mogočna reka Drava z urejeno potjo okoli Ptujskega jezera vabi na sprehode, tek ali kolesarjenje po svojem nabrežju. Lahko se podate na veslanje v kajaku, kanuju ali na supu, v Termah Ptuj pa si privoščite skok v poživljajočo termalno vodo.
Skozi Ptuj vodijo mednarodna daljinska Dravska kolesarska pot, ki po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti velja za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Na krožni kolesarski poti Slovenia Green Wellness Route se boste na trajnosten način sproščali v slovenskih naravnih zdraviliščih, gastronomska kolesarska pot Slovenia Green Gourmet Route pa vam bo postregla s kakovostno kulinariko in vinom.
Tudi Golf igrišče Ptuj s svojimi 18 luknjami in številnimi vodnimi ovirami je prav gotovo nekaj posebnega, na zelenici pa se lahko preizkusite še v footgolfu.